sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BEYKOZ’DA HUZUREVÝNDE HASTAYA ÞÝDDET KAMERADA...

  •  11 Haziran 2024 Salý 08:34

Beykoz’da huzurevinde hastalara þiddet uyguladýðý gerekçesiyle gözaltýna alýnan personel Mehmet Þakir Ö., tutuklandý.

Beykoz’da huzurevinde hastalara þiddet uyguladýðý gerekçesiyle gözaltýna alýnan personel Mehmet Þakir Ö., tutuklandý. Huzurevinde, bir hasta bakýcýnýn hastaya þiddet uyguladýðý görüntüler, cep telefonu kamerasýna yansýdý.

Olay, 8 Haziran Cumartesi günü akþam saatlerinde, Beykoz Kavacýk'ta bulunan bir huzurevinde meydana geldi. Ýddiaya göre; hasta bakýcý Mehmet Þakir Ö., huzurevinde kalan A.G., Ý.Y., ve D.A.Ç.'ye þiddet uyguladý. Bu anlara iliþkin görüntüler, vatandaþlar tarafýndan kaydedildi. Sosyal medyada paylaþýlan görüntüler üzerine Beykoz Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Büro Amirliði ekipleri çalýþma baþlattý. Yapýlan çalýþmada huzurevine giden polis ekipleri tarafýndan maðdur kiþilerin ve huzurevi yöneticilerinin ifadesini aldý. Polis ekipleri, hasta bakýcý Mehmet Þakir Ö.'yü, Kavacýk'ta gözaltýna aldý. Emniyette ifadesi alýnan þüpheli, mala zarar verme ve taksirle yaralanmaya sebep olma suçlarýndan adliyeye sevk edildi. Þüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakanlýktan açýklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý, Ýstanbul'daki özel bir huzurevinde görev yapan personelin yaþlýlara þiddet uyguladýðý haberlerine iliþkin, olayla ilgili idari ve adli iþlemlerin baþlatýldýðýný duyurdu. Bakanlýðýn sosyal medya hesabýndan yapýlan paylaþýmda, "Ýstanbul'da özel bir huzurevi ve yaþlý bakým merkezinde meydana gelen olayýn ardýndan il müdürlüðümüze baðlý ekipler ivedilikle merkeze giderek incelemelerde bulunmuþtur. Olayla ilgili adli ve idari soruþturma baþlatýlarak, söz konusu olaya karýþan personel M.Þ.Ö.'nün iþ akdi kuruluþ tarafýndan feshedilmiþtir. Yaþanan olayýn maðduru huzurevi sakinlerinin ise ifadelerinin alýnmasýnýn ardýndan saðlýk muayeneleri yapýlmýþtýr. Bakanlýðýmýzca baþlatýlan idari inceleme sonucuna göre kuruluþ hakkýnda gerekli süreç iþletilecektir. Emniyet birimlerince gözaltýna alýnmasýnýn ardýndan tutuklanan personelle ilgili baþlatýlan hukuki sürecin de yakýn takipçisi olacaðýz" denildi. 

Paylaþ :
DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN TÜRKÝYE ÝÇÝN TAHMÝN: ENFLASYON YÜZDE 40’A GERÝLEYECEK
YENÝ MR CÝHAZI ÝLE RANDEVU SÜRELERÝ KISALACAK
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ACUN’DAN, FERDÝ KADIOÐLU ÝTÝRAFI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.