sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE BELEDÝYEDEN VATANDAÞLARA SU TÜKETÝMÝ UYARISI

  •  10 Haziran 2024 Pazartesi 08:12

Toroslar ve Yeniþehir ilçelerinin üst kotlarýnda aþýrý tüketimden dolayý su temininde yetersizlikler yaþandýðý belirtilerek, vatandaþlarýn suyu tasarruf bilinciyle kullanmasý istenildi.

Mersin Büyükþehir Belediyesince, son bir haftadýr sýcaklýklarýn mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artýþýndan kaynaklý olarak Toroslar ve Yeniþehir ilçelerinin üst kotlarýnda aþýrý tüketimden dolayý su temininde yetersizlikler yaþandýðý belirtilerek, vatandaþlarýn suyu tasarruf bilinciyle kullanmasý istenildi.

 

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamada, il genelinde son bir haftadýr sýcaklýklarýn mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve öngörülemeyen nüfus artýþýndan kaynaklý olarak Toroslar ve Yeniþehir ilçelerinin üst kotlarýnda aþýrý tüketimden dolayý su temininde yetersizlikler yaþandýðý vurgulandý. Kar ve yaðmur yaðýþlarýnýn mevsim normallerinin altýnda gerçekleþmesi nedeniyle hem yer altý hem de yer üstü kaynaklarda önemli ölçüde azalmalar meydana geldiði ifade edilen açýklamada, "MESKÝ Genel Müdürlüðü, kýrsalda küresel iklim deðiþikliði dolayýsýyla yaþanan kuraklýðýn ve merkez ilçelerde nüfus artýþýyla beraber rezervler üzerindeki olumsuzluðun etkilerini azaltmak amacýyla Pamukluk Ýçme Suyu Arýtma Tesisi baþta olmak üzere, ilave su kaynaklarýný devreye almak için çalýþmalarýna uzun zamandýr yoðun bir þekilde devam etmektedir. Dört merkez ilçemiz ve Tarsus’un içme ve kullanma suyu ihtiyacýný karþýlayan Berdan Ýçme Suyu Arýtma Tesisi ve Ýsale Hatlarý tam kapasite ile çalýþmakta, iþletmeden kaynaklý arýzamýz bulunmamakta ve karþýlaþýlan sorun ise aþýrý tüketimden kaynaklanmaktadýr" denildi.

 

 

 

"Su tasarrufu bilinciyle hareket edilmeli"

 

Ekiplerin hem sahada hem de SCADA Merkezinden takipte olup, çalýþmalarýna kesintisiz devam ettiði kaydedilen açýklamada, þu ifadelere yer verildi; "Kuraklýðýn ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sýcaklýk etkileri ile aþýrý su tüketimine baðlý olarak su temininde yaþanan olumsuzluklarý azaltabilmek adýna su tasarrufu bilinciyle hareket edilmesi büyük önem arz etmektedir. Aþýrý tüketime baðlý olarak su depolarýndaki rezervlerimiz azalmakta, bu nedenle de zaman zaman kesintiler yaþanabilmektedir. Vatandaþlarýmýzýn yaþanan su kesintilerinden dolayý anlayýþýný bekliyor, insani tüketim amaçlý olarak temin ettiðimiz suyun, ’bahçe sulama, yüzme havuzlarý, araç, balkon ve halý yýkama’ gibi tasarruf bilinciyle kullanýlmasýnýn önemli olduðunu bir kez daha vurguluyoruz. Hep birlikte iklim deðiþikliði ve kuraklýða karþý mücadele ederek gelecek nesillere daha yaþanýlabilir bir dünya býrakmak için suyumuzu koruyalým."

Paylaþ :
DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN TÜRKÝYE ÝÇÝN TAHMÝN: ENFLASYON YÜZDE 40’A GERÝLEYECEK
YENÝ MR CÝHAZI ÝLE RANDEVU SÜRELERÝ KISALACAK
MERSÝN’ÝN TARÝHÝ VE TURÝSTLÝK YERLERÝNÝ SANAL GERÇEKLÝK GÖZLÜÐÜYLE KEÞFEDÝYORLAR
ACUN’DAN, FERDÝ KADIOÐLU ÝTÝRAFI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.