sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE’DE GÜNDEM OLAN KÖPEK SORUNUNA GAZÝANTEP’TE ÖRNEK ÇÖZÜM

  •  29 Mayýs 2024 Çarþamba 15:47

Gaziantep’te sokak köpeklerinin doðal yaþama zarar vermelerini ve zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakým ve Rehabilitasyon Merkezi-Doðal Yaþam Alaný modern yapýsý ve baþarýlý çalýþmalarýyla hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.

Gaziantep’te sokak köpeklerinin doðal yaþama zarar vermelerini ve zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakým ve Rehabilitasyon Merkezi-Doðal Yaþam Alaný modern yapýsý ve baþarýlý çalýþmalarýyla hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.

Türkiye’de son günlerde gündemi en çok meþgul eden konularýn baþýnda sokak köpekleri geliyor. Gündemi meþgul eden köpek sorunu ile alakalý uyutma, kýsýrlaþtýrma, sahiplendirme ve barýnak önerileri ön plana çýkarken Gaziantep’te hayata geçirilen proje ise hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor.

Gaziantep’te köpek sorununa modern çözüm

Gaziantep Büyükþehir Belediyesi tarafýndan sokak köpeklerinin doðal yaþama zarar vermelerini ve doðal yaþamdan zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakým ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doðal Yaþam Alaný modern yapýsý ve baþarýlý çalýþmalarýyla ön plana çýkýyor. Köpek Bakým ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hastalýðý, rahatsýzlýðý ve sýkýntýsý olan köpekler tedavi edilirken doðal yaþam alanýnda ise hiçbir kafes yada kýsýtlamaya tabi olmadan özel hazýrlanmýþ doðal barýnakta yer alan köpekler vakit geçirerek sahiplenmeyi bekliyor.

"Proje ile canlýlarýn temel yaþam hakkýný korumuþ oluyoruz"

Gaziantep Modeli olarak adlandýrdýklarý projenin çok baþarýlý olduðunu ifade eden ve bu sayede binlerce hayvaný sahiplendirdiklerini belirten Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, "Hayata geçirdiðimiz bu proje ile canlýlarýn temel yaþam hakkýný korumuþ oluyoruz. Burada sokak köpeklerinin istedikleri doðal ortamý saðlayýnca mutlu oluyorlar. Hemþerilerimiz bu hayvanlarý istedikleri zaman gelip sahiplenebiliyor. Bakamadýðý hayvaný getirip burada ekiplerimize teslim edebiliyor. Önemli olan sokaða býrakmamak. Hayata geçirdiðimiz bu model son günlerde konuþulan yasanýn da ruhuna uygun bir model. Elbette eksiði ve geliþtirilmesi gereken noktalarý olabilir. Burada iþle ilgili veteriner hocalarýmýzý görev alýyor ve yoðun bir þekilde çalýþýyor" dedi.

"100 bin hayvanýn kýsýrlaþtýrýlmasý ve aþýlanmasýný saðladýk"

Söz konusu proje ile 100 bin civarýnda köpeðin kýsýrlaþtýrýldýðýný ve aþýlarýnýn yapýldýðýný da ifade eden Þahin, "Bugün Cumhurbaþkanýmýzýn da söylediði gibi biz merhamet medeniyetinden geliyoruz. Bizim de buna uygun hareket etmemiz lazým. Böyle doðal hayatý saðlayarak, kafeslere sýkýþtýrýlmadýðý bir ortam oluþturduk. Burada hayvanlarý mutlu bir þekilde yaþýyor. Burada 10 yýldýr yaklaþýk 100 bin hayvanýn kýsýrlaþtýrýlmasý ve aþýlanmasýný saðladýk. Burada kim hangi hayvaný sahiplenmek istiyorsa gelip sahiplenebiliyor" diye konuþtu.

Paylaþ :
EN DÜÞÜK EMEKLÝ MAAÞI NE KADAR OLACAK? ÝÞTE ÜZERÝNDE DURULAN 4 FORMÜL
TARSUS’TA KÖY YOLLARI YENÝLENÝYOR
KANLIDÝVANE’DE MÜZÝK TARÝHLE BULUÞTU
SON ANLAR NEFES KESTÝ! A MÝLLÝ TAKIMIMIZ, EURO 2024’TE SON 16’DA

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.