sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NARENCÝYE FESTÝVALÝ RENKLÝ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLUYOR

  •  14 Kasým 2022 Pazartesi 10:15

Bu yýl 8. ’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararasý Narenciye Festivali’ renkli görüntülere sahne oluyor.

Mersin'in yaný sýra çevre illerden insanlarýn da yoðun katýlým gösterdiði festivalde, Büyükþehir Belediyesinin ve destek verdiði üreticilerin stantlarý büyük ilgi gördü. Mersin Büyükþehir Belediyesi standýna gelen çocuklara belediye çalýþanlarý tarafýndan narenciye aromalý kurabiye ikram edilirken, Tarýmsal Hizmetler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan ise vatandaþlara 1000 adet limon fidesi ile 5 bin paket limon daðýtýldý.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Büyükþehir Belediyesinin festival standýný ziyaret ederek, Genel Sekreter Yardýmcýsý Serdal Gökayaz ile Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Koordinatörü Bengi Ýspir Özdülger'den bilgi aldý.

Mersin Büyükþehir Belediyesinin alan kurulumundan, satýþ yapmak isteyen üretici kadýnlarýn stantlarýna kadar birçok noktada yer aldýðýna dikkat çeken Genel Sekreter Yardýmcýsý Serdal Gökayaz, halkýn, göstermiþ olduðu ilgi ile bu tür organizasyonlara ciddi anlamda ev sahipliði yaptýðýný söyledi.

“Bu etkinlikleri düzenlemeye ve destek olmaya devam edeceðiz”

Bu tür festivallerin þehirler açýsýndan çok büyük önemi olduðunu belirten Gökayaz, birçok etkinliðin bir arada yer aldýðý bu organizasyonlarýn, vatandaþlarýn pandemide biriktirdikleri olumsuz enerjiyi olumluya çevirme noktasýnda da etkili olduðunu ifade etti. Geçen hafta 1. Uluslararasý Tarsus Festivali'ni de gerçekleþtirdiklerini kaydeden Gökayaz, “Vatandaþlarýmýzýn bir araya gelmesi açýsýndan, bu festivaller inanýlmaz bir fýrsat sunuyor. Biz de bundan dolayý büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de, Mersin Büyükþehir Belediyesinin bu tür etkinlikleri düzenlemeye ve destek olmaya devam edeceðini rahatlýkla söyleyebilirim” dedi.

“Bu stantlar sayesinde daha geniþ kitlelere ulaþýyoruz”

Festivalde Mersin Büyükþehir Belediyesinin ‘Üretici Kadýn Standý'nda satýþ yapan Deniz Sümer, bu tür etkinliklere katýlýmlarýnýn saðlanmasýndan dolayý çok mutlu olduðunu söyleyerek, “Büyükþehir Belediyesinin bizi düþünüp böyle bir stant açmasýndan çok memnunuz. Çünkü biz evde üreten kadýnlar, stantlar sayesinde daha geniþ kitlelere hitap ediyor ve ulaþýyoruz. Geçimimi buradan saðlýyorum. Çok güzel iþ kapýsý olarak düþünüyorum" diye konuþtu.

“Yöresel ürünlerimizi tanýtma fýrsatý buluyoruz”

Ürettiði portakallý cezerye ile festivale gelenlerden büyük beðeni toplayan Efekan Akça isimli esnaf ise “Festivalden çok memnunum. Ayný zamanda cezeryemizi tanýtmamýz için çok güzel bir fýrsat oldu. Buraya özel, portakaldan cezerye yaptýk ve talep çok yoðundu. Belediyemiz, insanlara yöresel ürünlerimizi tanýtma fýrsatý sunuyor. Piyasa koþullarý zaten ortada. Bize maddi açýdan da çok büyük destek oldular, markamýzýn büyümesi için çok faydalý oldu” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.