sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NARENCÝYE FESTÝVALÝ’NÝN KORTEJ YÜRÜYÜÞÜ YAPILDI

  •  12 Kasým 2022 Cumartesi 10:36

Bu yýl 8’incisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararasý Narenciye Festivali yarýn baþlýyor. Festivalin kortej yürüyüþü renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin, 8. Uluslararasý Narenciye Festivali'ne hazýr. Kentte merkez Yeniþehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarý üzerindeki Kültür Park'ta 70 dönümlük alanda gerçekleþtirilecek festivalin heyecaný yaþanýrken, hazýrlýklar da tamamlandý. 10'u mobil 30 figür ile festival alanýnda aðaç giydirmeleri dahil yapýlacak tüm süslemelerde yaklaþýk 100 ton narenciye kullanýldý.

Festivalin kortej yürüyüþü gerçekleþtirilirken, Mersin Adliyesi önünden baþlayýp, Cumhuriyet Alanýna kadar süren yürüyüþe, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Ticaret Odasý Baþkaný ve Festival Yürütme Kurulu Baþkaný Abdullah Özdemir, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yýlmaz, ilçe belediye baþkanlarý ile protokol üyeleri ve vatandaþlar katýldý. Figürlerin ve dans gruplarý ile bisikletlilerin de katýldýðý yürüyüþte, renkli görüntüler oluþtu. Yürüyüþün sonunda Mersin Büyükþehir Belediyesi Halk Oyunlarý ekibi gösterilerini sundu.

Burada konuþan Vali Ali Hamza Pehlivan, festivalin kortej yürüyüþünü güzel bir þekilde gerçekleþtirdiklerini belirterek, "2010 yýlýnda baþlayan Narenciye Festivali'ni 2 yýl pandemi arasýndan sonra yeniden baþlatmýþ olduk. Bugün hep birlikte kortej yürüyüþünü gerçekleþtirdik. Yarýn 12.00'da asýl programlar baþlayacak, bugünkü yapýlanlar fragmandý. Yarýn açýlýþ seremonisiyle festivalimiz baþlayacak. Program çerçevesinde sosyal, kültürel etkinlikler, konserler olacak. 5 gündür 14. Uluslararasý Narenciye Kongresinde bilimsel çalýþmalar yapýldý. Bu 2 etkinliðin arka arkaya yapýlmasý için anlaþmýþtýk. Kongre bitti, þimdi festivalimizi yapacaðýz. Yarýn baþlayacak festivalimize gerek Mersinli hemþehrilerimizi gerekse de þehir dýþýndan gelecek vatandaþlarýmýzý davet ediyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.