sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KARABAÐ’IN ZAFERÝ TOROSLAR’DA COÞKUYLA KUTLANDI

  •  10 Kasým 2022 Perþembe 09:40

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Ermenistan’ýn 30 yýllýk iþgaline son vererek Azerbaycan’ý eski topraklarýna kavuþturan Karabað Zaferi’nin 2’nci yýl dönümünü Azerin Konseriyle taçlandýrdý.

Ýlçedeki Anýttepe Parký'nda düzenlenen konserde milli ve kardeþlik duygularý doruklarda yaþanýrken, Azerbaycan Devlet Sanatçýsý Azerin, müzik ziyafetinin yaný sýra yaðmura raðmen sergilediði performansý ve orkestrasýyla sevenlerini mest etti. Türkiye ve Azerbaycan kardeþliðinin pekiþtiði geceye, Türk devletlerinden eðitim almak için gelen öðrenciler de katýldý. Belediye ekipleri, konsere gelen vatandaþlara Türkiye, Azerbaycan ve KKTC bayraklarý hediye etti. Birlik ve beraberlik vurgusuyla düzenlenen konser öncesinde konuþma yapan Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, "Karabað Zaferi bizim için çok önemli. Bugün 2'nci yýlýný kutluyoruz. Bu dosyada acý var. 30 yýllýk iþgal var. Ermenilerin dünyanýn gözünün içine baka baka uluslararasý hukuka aykýrý olarak 30 yýldýr iþgal ettiði ve kendi vatandaþlarýný oraya yerleþtirmeye çalýþtýðý Karabað yarasý var. 2 yýl önce bugün Türk ve Azerbaycan ordusu Þuþa'ya girdi. Azerbaycan bayraðýný Þuþa Kalesi'ne dikti. Ve bugün Karabað Zaferi olarak kutlanmaya baþlandý. Bu zaferin farklý açýlardan önemi var. Birincisi iþgal altýndaki Azerbaycan topraklarýnýn hürriyetine kavuþmasý. Az kaldý inþallah Zengezur Geçidi'ni de eklediðimiz zaman parça tamamlanmýþ olacak. O günler de uzak deðil. Yeter ki biz bir olalým, beraber olalým. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Devleti'nin birlikte bir hareket, planlama yapmasý ve buna göre ilerlemesi boyutu var. Bu açýdan da Karabað Zaferi bir dönüm noktasýdýr. Bu iki devletin birlikte baþarýlý bir operasyon, hareket gerçekleþtirmesi bunu da Rusya'nýn, Amerika'nýn gözünün içine baka baka yapabilmesi “Türkiye yüzyýlýnýn” baþlangýcýdýr, ayak sesleridir. Ýþte 2 yýl önce bunu yaþadýk. Allah'ýn izniyle önümüzdeki günlerde de daha büyük zaferleri hep beraber yaþayacaðýz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaþlarýný da minnetle yad eden Yýlmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tam 100 yýl önce Nahçývan'a giden yolu cebinden para vererek satýn aldý. Bu sayede Nahçývan'a, Nahçývan'dan da Zengezur Geçidi üzerinden Karabað'a ulaþabiliyoruz. 10 Kasým'da Ulu önderimiz ve silah arkadaþlarýnýn devletimiz ve milletimiz için yaptýðý tüm hizmetler yanýnda, bizi Nahçývan'a baðlayan yolu kendi cebinden para vererek satýn aldýðý için de ayrýca yad edelim. Ruhlarý þad, mekanlarý cennet olsun. Karabað Savaþý boyunca da kan veren, can veren þehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Hepsini rahmet ve minnetle anýyorum. Ruhlarý þad olsun” diye konuþtu.

Konserde “Çýrpýnýrdý Karadeniz” ve “Ölürüm Türkiyem” gibi birçok sevilen eserleri seslendiren Azerin'e Türk ve Azerbaycanlý vatandaþlar hep birlikte eþlik etti. Baþkan Yýlmaz da sahne önünde vatandaþlarla birlikte bu coþkuya ortak oldu. Daha sonra sahneye çýkan Yýlmaz, bayraklar eþliðinde Azerin ile birlikte Ýzmir Marþý'ný okudu.

Konserin ardýndan Yýlmaz, eþi Meltem Yýlmaz ile birlikte, sanatçý Azerin'e plaket ve çiçek takdim etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ZEMÝN KATTA ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.