sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MDOB, 10 KASIM’DA ’SON VEDA’ KONSERÝ VERECEK

  •  8 Kasým 2022 Salý 11:47

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yýldönümünde “Son Veda” konseri verecek.

MDOB sahnesinde gerçekleþecek “Son Veda” konseri 10 Kasým 2022 Perþembe akþamý saat 20.00'de sanatseverlerle buluþacak. Atatürk'ü Anma Günü çerçevesinde hazýrlanan Son Veda konseri 8 bölümden oluþuyor. Ülkenin genel durumu, Atatürk'ün okul yýllarý, Trablusgarp Savaþý ve Sofya günleri, Çanakkale Savaþý, Zübeyde Haným, Ýþgal ve Kurtuluþ Savaþý, Atatürk'ün aþklarý ve devrimleri ile çok sevdiði halkýna Son Veda'sýný konu ediniyor. Düzenleme Orkestra Þefi Kývanç Tepe'ye ait olup, konserde yer alan müzikler besteci Fahir Atakoðlu'nun.

Mustafa Kemal Atatürk'ü Ercan Ocak, Zübeyde Haným'ý Ýpek Ýncekaþ, Fikriye Haným'ý Leyla Ceren Koç'un canlandýracaðý konserin anlatýcýlarý Eda Bingöl Gürkan ve Þahan Gürkan olacak.

MDOB orkestrasý ve korosu ile birlikte piyanoda Onur Ermez, neyde Ercan Irmak sahne alacak. Eserin metin yazarý Cennet Türker, koro þefi Anýl Aydýn olacak.

Fahir Atakoðlu'nun müziklerine, anlatý ve canlandýrmalar, dönemin özel görüntüleri ve sahne ýþýklarýnýn da eklenmesiyle konser seyircisini bekliyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.