sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

FESTÝVALÝN KORTEJ YÜRÜYÜÞÜ ÝLÇEYE RENK KATTI

  •  7 Kasým 2022 Pazartesi 10:28

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, bu yýl ‘Kleopatra Yýlý’ temasýyla ilki gerçekleþtirilen ‘1. Uluslararasý Tarsus Festivali’nin ikinci gününde festivalin açýlýþýný gerçekleþtirdi. Gün boyunca Tarsus’ta birçok etkinliðe katýlan Seçer, daha sonra Kleopatra Kapýsýndan baþlayan Kortej Yürüyüþünde yer aldý.

27 ülkeden 348 katýlýmcýnýn yer aldýðý festivalin kortej yürüyüþünde renkli görüntüler yer aldý. Büyükþehir Belediye Bandosu eþliðinde birbirinden eðlenceli müziklerle gerçekleþtirilen kortej yürüyüþü ile festival havasý tüm Tarsus'u sardý. Hem yürüyüþe katýlan vatandaþlar hem de evlerinin balkonlarýndan, pencerelerinden kortej coþkusuna ortak olan vatandaþlar festival coþkusunu doyasýya yaþadý.

“Festivallerin amacý bir arada olmak ve kardeþlik duygularý içinde eðlenmektir”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Klepotra Kapýsýndan baþlayan ve coþkulu bir þekilde gerçekleþen kortej yürüyüþüne katýldýktan sonra Cumhuriyet Alanýnda festival açýlýþýný gerçekleþtirdi. Festivallerin amacýnýn bir arada olmak ve kardeþlik duygularý içinde eðlenmek olduðunu söyleyen Seçer, vatandaþlarýn huzur, barýþ ve kardeþlik istediðini kaydetti.

Festivalin Tarsus'a renk ve hareketlilik kattýðýný, tüm gün festival alanýnda olduðunu ve etkinliklerin dolu dolu geçtiðini ifade eden Seçer, “Festival olanca güzelliðiyle, hýzýyla, rengiyle, kalabalýðýyla devam ediyor. Asýl zenginlik sizlersiniz. Bugün Tarsus sokaklarý doluydu. Ben de sabahtan bu yana buradaydým. Çok güzel etkinlikler, 27 ülkeden dans topluluklarý var, halk danslarý topluluklarý, folklor ekipleri var. Dünyada kardeþçe yaþamak ne kadar güzel. Herkesin kendi folkloru var, kendi müziði var, kendi danslarý var. O güzellikleri Tarsus topraklarýnda bizlere yansýttýlar” dedi.

Baþkan Seçer, düzenledikleri festivallerde amaçlarýnýn insanlarýn kaynaþmasýný saðlamak olduðunu vurgulayarak, “Bu festivallerin en büyük özelliði kentimizi tanýtmak. Dünyanýn her yerinden buraya konuklarýmýz gelsin. Bakýn 27 ülkeden konuklarýmýz var. Tarsus sokaklarýný geziyorlar, Tarsus'un esnafýndan alýþveriþ ediyorlar, lokantalarýnda yemek yiyorlar, buraya bir güzellik, sevgi ve enerji katýyorlar” ifadelerini kullandý.

Festivallerin en güzel özelliðinin siyasi ve etnik ayrým gözetmeksizin tüm insanlarýn bir arada olmasý olduðunu söyleyerek konuþmasýna devam eden Seçer, þunlarý söyledi: “Burada dostça bir aradasýnýz. Hep bunu koruyacaðýz. Birliðimizi koruyacaðýz, kardeþliðimizi koruyacaðýz. Barýþ hukukunu geliþtireceðiz. Bunu Türkiye'ye yansýtacaðýz. Türkiyemizi dünyada rekabet eden bir ülke haline getireceðiz."

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.