sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

1. ULUSLARARASI TARSUS FESTÝVALÝ BAÞLADI

  •  5 Kasým 2022 Cumartesi 10:26

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, bu yýl ilki düzenlenen 1. Uluslararasý Tarsus Festival’nde 27 ülkeden 350’den fazla konuðu aðýrlayacaklarýný belirterek, "Ülkemizin farklý bölgelerinde ve dünyanýn farklý ülkelerinde yaþayan sanatçýlarýmýzý, yazarlarýmýzý davet ettik. Çok sayýda yurttaþýmýzýn katýlacaðý bir festival havasý oluþturmaya çalýþtýk” dedi.

Seçer, Uluslararasý Tarsus Festivali dolayýsýyla Kleopatra Kapýsý önünden bir televizyon programýna katýldý. Hava eðitimi sýrasýnda þehit olan Astsubay Kýdemli Çavuþ Özkan Demir ve Pençe-Kilit operasyonunda þehit olan Ýstihkam Uzman Onbaþý Lokman Akçaðlayan'a rahmet dileyen Baþkan Seçer, “3 gün boyunca devam edecek olan festivalimiz baþladý fakat konserler, dans ve müzik gösterileri gibi etkinliklerimizi bugün kaldýrdýk” diye konuþtu.

Tarsus'un muazzam bir tarihi ve kültürel birikimi olan topraklar üzerinde yer aldýðýný ifade eden Seçer, “Farklý semavi dinlere mensup insanlar açýsýndan Tarsus önemli bir þehir. Biz bu deðerlerin farkýndayýz ama bunun farkýna herkes varsýn istiyoruz. Onun için festivallerin tanýtým ve farkýndalýk oluþturmada önemli bir etken olduðu düþüncesiyle ‘1. Uluslararasý Tarsus Festivali'ni yaptýk” þeklinde konuþtu.

Tarsus'un deðerlerinin tanýnmasý için merkezi hükümet desteði gerektiðinin de altýný çizen Baþkan Seçer, Türkiye'nin cirosuna en fazla katký yapan illerin baþýnda Mersin gelmesine raðmen, yatýrým oranlarýnda 21. veya 22. olmasýnýn üzücü olduðunu söyledi.

“Metro çalýþmalarý kendi öz kaynaklarýmýzla yürüyor”

Baþkan Seçer, hayata geçirmeyi planladýklarý ve bu bölgede cumhuriyet tarihinin en büyük toplu taþýma yatýrýmlarýndan birisi olan metro projesinin, Cumhurbaþkanlýðý yatýrým programýna alýndýðýný ve ihalesinin yapýldýðýný, temelinin atýldýðýný, fakat herhangi bir hazine garantisi de istenmemesine raðmen imzanýn bir türlü atýlmadýðýný ifade ederek, þu an metro projesinde devam eden çalýþmalarýn maliyetinin, belediyenin tamamen kendi öz kaynaklarýyla karþýlandýðýný söyledi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ERDEMLÝ’DE OTOMOBÝL ÝLE MOTOSÝKLET ÇARPIÞTI: 1 ÖLÜ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.