sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖRNEK BABAYA VEFA: DOKTOR OÐLU KÖYÜN OKULUNA KÜTÜPHANE YAPTIRDI

  •  31 Ekim 2022 Pazartesi 10:16

Mersin’de geçtiðimiz yýl 78 yaþýnda vefat eden Hakim Hüseyin Turna adýna oðlu tarafýndan mezun olduðu köy okuluna kütüphane yaptýrýldý. Köyün ilk üniversiteye gidenlerinden olan Hakim Turna’nýn çevresinde birçok kiþinin okumasýna örnek olarak çok sayýda doktor ve öðretmen yetiþmesine vesile olduðu aktarýldý.

Erdemli ilçesine baðlý Elvanlý köyünde bulunan Elvanlý Ortaokulu'na Ýzmir Ege Üniversitesi Týp Fakültesi Üroloji Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Burak Turna tarafýndan ayný okuldan mezun olup hakimlik ve avukatlýk kariyerine sahip babasý Hüseyin Turna adýna kütüphane yaptýrýldý. Yapýlan kütüphane Kaymakam Aydýn Tetikoðlu, Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu ve diðer protokol üyeleri, öðrenciler ile Turna ailesi ve yakýnlarýnýn katýlýmýyla açýldý. Bin adet kitapla kurulan kütüphaneden ise öðrenciler ilk günden faydalanmaya baþladý. Kütüphaneyi çok sevdiklerini belirten öðrenciler, burada kitap okuma ve ders çalýþmanýn çok güzel olacaðýný ifade etti.

"Babam vatana, millete faydalý olan insaný çok severdi"

Kütüphaneyi kuran Prof. Dr. Burak Turna, "Babam Hüseyin Turna 1943 yýlýnda bu köyde doðdu. Köydeki bu okulun ilk öðrencilerinden ve kendisi bu coðrafyada ilk üniversiteye giden kiþi. Gençlere, yeðenlerine hep okumanýn öneminden bahsederdi, okuyan insaný çok severdi. Vatana, millete faydalý olan insaný çok severdi babam. Dolayýsýyla biz de onun aziz anýsýný yaþatmak, gençlere okumayý aþýlatmak adýna bu kütüphaneyi yaptýrmayý uygun gördük. Çok mutluyuz, çok güzel bir ortam, çok güzel bir gün. Ýnþallah gençlerimiz faydalanýr bu süreçten. Babam ben kariyer yaptýðým için, doktor olduðum için, üniversite hocasý olduðum için çok mutluydu. Ýnsanlara yardým etmemizden gurur duyuyordu. Bizlerle ilgili güzel þeyler duyduðunda gurur duyuyordu. Eminim ki bugün de çok mutlu olmuþtur. Öyle düþünüyorum þu anda" dedi.

"Onun sayesine 20 öðretmen, 6 doktor yetiþti"

Ýstanbul'dan dayýsý adýna açýlan kütüphane için geldiðini anýmsatan yeðeni Süleyman Gökalp, "Dayým benim, Hüseyin Turna bizim ailenin, sülalenin ilk okuyanlarýndan biri. O bizim rehberimizdi. Onun sayesinde yaklaþýk 20 kadar öðretmen, 5-6 doktor, bir o kadar yurt dýþýna giden görevlimiz var. Bizim için çok önemli o. Ben de onun için Ýstanbul'dan sabah kalktým geldim. Bu kütüphanenin açýlýþýna katýlmak istedim" ifadelerini kullandý.

Erdemli Milli Eðitim Müdürü Yusuf Açýkyörük de, "Bir köy okulumuz olan Elvanlý'da buranýn ilk mezunlarýndan Hakim Hüseyin bey adýna oðlu Burak beyin yaptýrdýðý kütüphanenin açýlýþýný yaptýk. Ýçinde yaklaþýk bin tane kitap bulunduran kütüphanemiz öðrencilerimiz için güzel bir alan oluþturacaktýr" þeklinde konuþtu.

Kütüphanenin cumhuriyet çocuklarýnýn eðitimine, geliþimine katkýda bulunacaðýný dile getiren Kaymakam Aydýn Tetikoðlu ise, öðrencilerin bu kütüphaneden üst seviyede istifade edeceðini düþündüðünü kaydetti.

Duygu dolu bir aný yaþadýklarýna dikkat çeken Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu ise, "Tabi insanlarýmýzýn yetiþtiði memleketi, yetiþtiði yeri unutmamasý ve özellikle babalarýnýn adýna böyle bir faaliyete, böyle bir güzelliðe imza atmalarý hassaten çok çok önemli, çok çok deðerli. Birçok deðeri, güzelliði bir arada yaþýyoruz" diyerek sözlerini tamamladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.