sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE CUMHURÝYET COÞKUSU TÜM KENTÝ SARDI

  •  29 Ekim 2022 Cumartesi 13:02

Mersin Büyükþehir Belediyesince düzenlenen ‘Cumhuriyet Þöleni’ oratoryosunun ikincisi, Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleþtirildi.

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý bünyesindeki Türk Halk Müziði, Türk Sanat Müziði, Halk Oyunlarý ve Kent Orkestrasý müzisyenleri ile sanatçýlarýnýn oluþturduðu ‘Sanat Topluluklarý' üyelerinin sahne aldýðý oratoryonun orkestra þefliðini Daniel Fedorean yaptý. Oratoryoda Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Opera Sanatçýsý Soprano Bengi Ýspir Özdülger, Mezzo Soprano Nihan Çetin Aydýn, Tenor Onur Polat, Bariton Arda Aktar, Bas Mehmet Yýlmaz yer aldý. Oratoryo ile Mersinliler Cumhuriyet coþkusunu doyasýya yaþadý.

Oratoryoda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Kurtuluþ Savaþý mücadelesinin sahnede dev ekrana fotoðraflarý ve videolarý da yansýtýldý. ‘Merhaba', ‘Çanakkale Türküsü', ‘Nazende Sevgilim', '10. Yýl Marþý' ve ‘Hekimoðlu Türküsü' gibi pek çok eserin seslendirildiði oratoryada, halk oyunlarý ekipleri de gösterileriyle yer aldý.

Cumhuriyet Þöleni çerçevesinde Mersinlilerle buluþan oratoryoda çok sayýda eser seslendirilirken, dinleyiciler de ellerinde Türk bayraklarý ile söylenen eserlere eþlik ederek, cumhuriyet coþkusunu doyasýya yaþadý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.