sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BOÞANMA AÞAMASINDAKÝ KARISINI SOKAKTA VURAN ADAMA 14 YIL HAPÝS

  •  26 Ekim 2022 Çarþamba 11:53

Mersin’de boþanma aþamasýndaki eþini, sokakta silahla yaraladýðý gerekçesiyle yargýlanan sanýða 14 yýl hapis cezasý verildi. Mahkeme heyeti cezalarda hiçbir indirim uygulamazken, olay anýna iliþkin güvenlik kamerasý da ortaya çýktý.

Mersin 1. Aðýr Ceza Mahkemesindeki karar duruþmasýna, sanýk Þerif A. tutuklu bulunduðu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) aracýlýðýyla katýlýrken, müþteki eski eþi Derya D. ile taraf avukatlarý hazýr bulundu. Derya D. duruþmada, sanýðýn en aðýr cezayý almasýný isteyerek, "Sanýk eðer dýþarý çýkarsa bana kesinlikle zarar vereceðini düþünüyorum. Ýnþallah hak ettiði cezayý alýr ve bunun gibi kadýnlara karþý þiddet yapmayý düþünenler cayar" dedi.

Mahkemede taraf avukatlarý da savunma yaparken, iddia makamý da bir önceki duruþmada verdiði mütalaadaki cezanýn verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanýðýn "eþe karþý silahla kasten yaralama" suçundan 8 yýl, "cebir, tehdit veya hile kullanarak kiþiyi hürriyetinden yoksun kýlma" suçundan 5 yýl ile "ruhsatsýz ateþli silahlarla mermileri satýn alma, taþýma veya bulundurma" suçundan da 1 yýl cezalandýrmasýna karar verdi. Heyet ayrýca cezalarda hiçbir indirim uygulamadý.

Olayýn geçmiþi

29 Aralýk 2020'de merkez Akdeniz ilçesi Camiiþerif Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Derya D., sabah iþe gittiði sýrada boþanma aþamasýndaki eþi tarafýndan silahlý saldýrýya uðramýþtý. Yaralanan Derya D., Mersin Þehir Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne kaldýrýlmýþ, olay sonrasý Adana'da yakalanan zanlý Þerif A. tutuklanmýþtý. Þerif A. hakkýnda "kasten öldürmeye teþebbüs", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kiþiyi hürriyetinden yoksun kýlma" ve "ruhsatsýz ateþli silahlarla mermileri satýn alma, taþýma veya bulundurma" suçlarýndan 16 yýldan 30 yýla kadar hapis cezasý talebiyle dava açýlmýþtý.

Olay anýna iliþkin güvenlik kamerasý görüntüsü ortaya çýktý

Öte yandan, olaya iliþkin güvenlik kamerasý görüntüsü de ortaya çýktý. Görüntülere göre yolda yürüyen Derya D.'nin yanýna arkadan arabayla gelen þüpheli, kadýnýn önünde durarak otomobilinden aþaðý iniyor. Kadýn o sýrada kaçmaya çalýþýrken, kolundan tutan þahýs, kadýný yere yatýrýyor. Önce kadýna yerdeyken tekme adan þahýs, ardýndan yanýnda getirdiði silahla müþtekiye sýkarak, arabasýna binip olay yerinden uzaklaþýyor. Rahat tavýrlarýyla pes dedirten þahýs olay yerinden giderken, yaralý kadýna çevredekiler yardým ediyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.