sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE "DOKTOR NÜFUS MEMURUNU DARP ETTÝ" ÝDDÝASI

  •  25 Ekim 2022 Salý 10:05

Mersin’de iddiaya göre yasal olmayan bir iþlemi nüfus memuruna yaptýrmaya çalýþan bir doktor, iþlemi yapýlmayýnca memuru darp etti. Memur doktordan þikayetçi olurken, Büro Memur-Sen Genel Baþkaný Yusuf Yazgan da olaya tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, 21 Ekim Cuma günü Yeniþehir Ýlçe Nüfus Müdürlüðüne gelen bir doktor, yasal olmayan bir iþlem yaptýrmak istedi. Bunun üzerine nüfus memuru bu iþlemi yapamayacaðýný söyledi. Ýddiaya göre, doktor önce hakaret edip memuru itti. Bunun üzerine polise baþvuran nüfus memuru, doktordan þikayetçi oldu.

Bugün de ilçe Nüfus Müdürlüðüne gelerek, geçmiþ olsun dileklerini ileten Büro Memur-Sen Genel Baþkaný Yusuf Yazgan, sendika olarak þiddetin her türlüsüne karþý olduklarýný söyledi. Bugüne kadar yapýlan tüm þiddet olaylarýna karþý çýktýklarýný kaydeden Yazgan, "Burada Yeniþehir Nüfus Müdürlüðü çalýþanlarýna karþý darp olayýyla karþý karþýyayýz. Bu darbý gerçekleþtiren de maalesef bir doktor. Bu darptan en fazla çekmiþ meslek gruplarýndan birinde çalýþýyor. Biz doktorlara yapýlan þiddet olaylarýna sürekli tepki gösterdik. Bugün gel gör ki bir doktor arkadaþ burada görevini yapmak için çaba sarf eden nüfus çalýþanýna karþý þiddet uyguluyor. Bunu kabul etmek mümkün deðildir. Bunu biz kýnýyoruz. Kamu çalýþanlarýna kimden gelirse gelsin þiddete biz karþýyýz. Demokratik bir ülkede yaþýyoruz. Bu ülkede yargý var, kolluk kuvvetleri var. Eðer kamu görevlisinin görevini eksik yaptýðýný düþünüyorsanýz buralara gideceksiniz. Ancak yasa dýþý bir iþlemi yapmak için zorlanýp, bu iþlemi yapamayacaðýný söyleyen bir memura karþý bunu yapmak zorundasýnýz gibi saldýrmasý doðru deðil" dedi.

Doktorla ilgili þikayetçi olunduðunu belirten Yazgan, "Yasadýþý bir iþlem yapmak için teklif ediyor, arkadaþýmýz bu iþlemin yapýlamayacaðýný, þu þekilde yapýlmasý gerektiðini ifade edince de darp ediliyor" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.