sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN GENÇLÝK FESTÝVALÝ ’DUMAN KONSERÝ’ ÝLE SONA ERDÝ

  •  24 Ekim 2022 Pazartesi 10:08

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan ‘geç kalma genç kal’ sloganýyla bu yýl ilk kez düzenlenen Mersin Gençlik Festivali, dolu dolu programlarýn ardýndan sona erdi.

Adnan Menderes Bulvarý üzerindeki Özgecan Aslan Barýþ Meydaný'nda gerçekleþtirilen festivalin 2. ve son gününde de gençler birbirinden güzel ve eðlenceli aktivitelerle festivalin tadýný çýkardý. Festivalin akþam bölümünde Duman'ýn muhteþem konseriyle coþan gençler, geceyi DJ Deeperise'in performansý ile tamamladýlar.

“Hepimiz bir aradayýz, eþitiz ve hiçbir ayrým yok”

Festival atmosferini gençlerle paylaþan ve ünlü rock grubu Duman'ýn konserinden önce sahneye çýkarak gençlere seslenen Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, her þeyin ilacýnýn sevgi ve kiþilerin birbirini sevmesi olduðunu söyledi. Seçer, “Ben Mersin'in baþkaný olduðum sürece, siz rahat olun. Gençleri seviyoruz. Her þeyin ilacý sevgi, birbirimizi sevmek. Bakýn bir aradayýz. Ne kadar güzel. Hepimiz eþitiz ve hiçbir ayrým yok. Siyaseti falan býrakýn; sevgi kazansýn, dostluk kazansýn, birlik kazansýn, beraberlik kazansýn” dedi.

“Festival hoþunuza gidiyor mu? Bunu her yýl yapalým mý?” diye soran Baþkan Seçer'e, alaný dolduran binlerce genç hep bir aðýzdan “Evet” yanýtýný verdi. Gençlik Festivali'ni ilk kez düzenlediklerini, bundan dolayý bazý eksikler olabileceðini söyleyen Baþkan Seçer, “Önemli olan sizin düþünceniz. Siz nasýl buldunuz, bir eksik var mýydý?” diye sorduðu soruya da, “Hayýr” cevabýný aldý.

“Gerçekten de bugüne kadar Mustafa Kemal'den daha güzelini tanýmadýk”

Gelecek yýl festivalin daha da güzel olacaðýný, etkinlikleri zenginleþtireceklerini söyleyen Baþkan Seçer, “2 gündür bu alan çok kalabalýk, þu anda arka taraflarý göremiyorum. Hani Duman o meþhur þarkýsýnda, ‘kimseyi tanýmadým ben, senden daha güzel' diyor ya. Benim aklýma o an hemen Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Gerçekten de bugüne kadar, ondan daha güzelini tanýmadýk. Bugün güzel bir gece olsun. Güzel güzel þarkýlar söyleyin, keyifli dakikalar yaþayýn, dertlerinizi unutun. Bizler sizlerin daima yanýndayýz. Öðrencilerimizin, çalýþanlarýmýzýn, bütün gençlerimizin. Hepinizi kucaklýyorum. Sizler benim evladýmsýnýz, canýmsýnýz, ciðerimsiniz. Siz Mersin'i seviyorsunuz, Mersin de sizi çok seviyor” ifadelerini kullandý.

Baþkan Seçer konuþmasýnýn ardýndan, gençlerle hep birlikte sahneden hatýra fotoðrafý çektirdi. Seçer'in konuþmasýnýn ardýndan sahne alan Duman, sevilen þarkýlarýný gençlerle hep bir aðýzdan söyledi. Duman konserinin ardýndan da, Dj Deeperise'in performansý ile gençler ‘Mersin Gençlik Festivali'nde müziðe ve eðlenceye doydu.

Gençler festivali çok beðendiler

2 gün süren Gençlik Festivali'ndeki etkinlikleri ve konserleri takip eden gençler, bu tür etkinliklerin önemli olduðunu ve kendileri açýsýndan büyük bir boþluðu doldurduðunu dile getirdiler. Özellikle öðrencilerin, kýsýtlý bütçeleriyle böylesi etkinliklere her zaman gitmelerinin zor olduðunu dile getiren gençler, Mersin Büyükþehir Belediyesinin organize ettiði bu tür ücretsiz festivaller sayesinde, bu açýðýn kapatýldýðýný vurguladýlar.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.