sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ATAK’A "YILIN EN ÝYÝ YÖNETMENÝ" ÖDÜLÜ

  •  18 Ekim 2022 Salý 15:07

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü olan ‘Ýsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Rejisör Murat Atak, 2021-2022 sanat sezonu dahilinde, Þehir Tiyatrosu tarafýndan sahnelenen ‘Buzlar Çözülmeden’ oyunu ile Türkiye’de ‘yýlýn en iyi yönetmeni ödülü’nün sahibi oldu.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, “Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatromuz için çok mutluluk verici bir haber. Türkiye'nin en prestijli tiyatro ödüllerinden ‘Ýsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nün sahibi oldum. 47 yýldýr aralýksýz verilen bir ödül. Türkiye çapýnda verilen bir ödül bu. Ancak þöyle bir özelliði var bu ödülün; Türkiye çapýnda diyorum ama, aslýnda Ýstanbul merkezli bir ödül. Bu ödül, bugüne kadar öyle büyük ustalara verildi ki" dedi.

15 yýl önce ayný ödülün yine kendisine verildiðini belirten Atak, yýllar sonra ayný ödüle tekrar sahip olmanýn sevindirici olduðunu kaydetti. Bu ödüle layýk görülen sanatçýlarýn hepsinin Ýstanbul'da tiyatro yapan ve Anadolu'ya turnelerle gelen sanatçýlar olduðunu vurgulayan Atak, “Baktýðýmýz zaman, Anadolu'da bizzat tiyatro yapan hiçbir isim yok içlerinde. Bir tek sevgili Ayþe Emel Mesçi, daha önce bu ödülü aldý. Ýstanbul dýþýnda bu ödül 2. defa bana veriliyor galiba. Bu ödülün Anadolu'dan bir tiyatro insanýna verilmesi beni çok gururlandýrýyor. Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri” diye konuþtu.

Bu ödülü birlikte çalýþtýðý, birlikte iþ yaptýðý ve Mersin Þehir Tiyatrosu'nu destekleyen tüm belediye personeli adýna alacaðýný belirten Atak, “Elbette ki bize bu imkanlarý saðlayýp, ‘Buzlar Çözülmeden' gibi büyük bir klasiði sahneye taþýmamýzda da her türlü desteði veren Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'e, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Koordinatörümüz Sevgili Bengi Ýspir Özdülger'e, bütün çalýþanlara, herkese çok teþekkür ediyorum. Beni çok umutlandýran bir ödül oldu bu” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.