sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÞEHÝR TÝYATROSU SEZONU AÇTI

  •  17 Ekim 2022 Pazartesi 10:14

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, 2022-2023 sanat sezonunu, Haldun Taner’in ’Gözlerimi kaparým vazifemi yaparým’ adlý müzikal oyununun prömiyeriyle açtý.

Kongre ve Sergi Sarayýnda sahnelenen sezonun ilk oyununu, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, eþi Meral Seçer'le birlikte izledi. Tiyatro severler, sahnelenen harika performansý dakikalarca ayakta alkýþladý. Türk tiyatrosunun en önemli eserlerinden biri olan 2 perdelik oyunda; birlikte büyüyen ‘Vicdani ve Efruz' adlý iki karakterin yaþam hikayeleri aracýlýðýyla, Türkiye'nin yakýn tarihine ýþýk tutuluyor. Oyunda saf, iyi niyetli, dürüst ve uysal bir kiþi olan Vicdani ile iþ bitirici ve fýrsatçý karakter yapýsýna sahip Efruz'un sürekli kesiþen hayatlarý üzerinden, II. Meþrutiyet'ten 1970'lere kadarlýk bir zaman diliminde gerçekleþen toplumsal deðiþimler anlatýlýyor.

Yönetmenliðini Murat Atak'ýn, müziklerini Cem Ýdiz'in, koreografisini Serbülent Biçer'in, dekor ve kostüm tasarýmýný Alev Tol'un, ýþýk tasarýmýný ise Salim Yücel'in üstlendiði ve 60 kiþilik dev bir kadroya sahip olan oyun, þimdiden Türkiye'nin çeþitli þehirlerindeki prestijli tiyatro festivallerinden davet alýyor.

Mersin Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, tiyatronun dev ekibini harika performansýndan dolayý kutladý. Atak, “Bize bu özgür sahneyi teslim eden, güvenen, tiyatromuzu yeniden yapýlandýran Mersin Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'e de teþekkür ederiz” dedi.

“Sanatçýlýk, onlarýn genetik kodlarýnda var”

Oyunun sonunda sahneye davet edilen Baþkan Seçer, yeni sezonun açýlýþýnda sahnelenen oyunda gösterilen üstün baþarýyý tebrik ederek, “Çalýþmanýn, emeðin önünde hiçbir þey duramaz. Bu arkadaþlarýmýzýn hepsi sanatçý. Bizler birer bireyiz, hepimizin bir görevi var ama sanatçý ayrý. Sanatçý doðulur, sonradan olunmaz. Sonradan zanaatkar olunur ama sanatçý olunmaz. Çünkü sanatçýlýk, onlarýn genetik kodlarýnda var. Sanatçýlara büyük saygý duyuyorum” ifadelerini kullandý.

Kültüre ve sanata büyük yatýrýmlar yaptýklarýný ve bu baðlamda Þehir Tiyatrosunu da yeniden yapýlandýrdýklarýný kaydeden Seçer, tiyatromuzda emeklerini icra etmek için Mersin'de bir araya gelen birçok sanatçý olduðunu belirterek, “Bu arkadaþlarýmýz Mersin'e renk kattýlar, deðer kattýlar, önem kattýlar. Sanatýn her dalýnda gerçek olaný, olmasý gerekeni yapmak için, her þeylerini ortaya koydular. Mustafa Kemal'in izinden giden, Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiþtirdiði bir birey olarak bana düþen sanatýn ve sanatçýnýn deðerini bilmek ve onlara destek olmak. Benim yaptýðým sadece bu. Asýl baþarý onlarýn” diye konuþtu.

“Aydýnlýk yarýnlara hep beraber çýkacaðýz”

Sezonun açýlýþýnda çok güzel bir müzikal ve deðerli bir oyun izlediklerini ifade eden Baþkan Seçer, “Çok deðerli bir yönetmenimiz var. Murat Atak, Mersin Þehir Tiyatrosu'na hayat verdi. ‘Gözlerimi kaparým vazifemi yaparým' adlý oyunu sahneye koydular. Ben de vazifemi yapýyorum ama gözlerimi kapayamam. Gözlerimizi kesinlikle kapatmayacaðýz. Gözlerimiz açýk, zihnimiz dolu, sevgimiz ve azmimiz yerinde. Mustafa Kemal'in mirasýný devraldýk. Hep birlikte ülkemizi, O'nun gösterdiði çerçevede, yolda, çizgide, muasýr medeniyet seviyesine çýkaracaðýz” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.