sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÞEHÝR TÝYATROSU, PERDELERÝNÝ AÇIYOR

  •  13 Ekim 2022 Perþembe 13:58

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, 2022-2023 sanat sezonunu açýyor.

Yeniden yapýlanmasýnýn ardýndan 3. kez sezon açýlýþý yapacak olan Þehir Tiyatrosu, Haldun Taner'in “Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým” adlý müzikli oyunu ile seyirci karþýsýna çýkýyor.

14 Ekim Cuma günü, Mersin Büyükþehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayý'nda seyirciyle buluþacak olan ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým' adlý oyun, 60 kiþilik dev kadrosuyla tüm Türkiye'de sezonun en iddialý oyunlarýndan biri olarak ön plana çýkýyor. ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým', II. Meþrutiyet'ten 1970'lere kadarlýk bir zaman diliminde, Türkiye yakýn tarihinde gerçekleþen toplumsal deðiþimleri, ‘Vicdani ve Efruz' adlý iki karakterin yaþam hikayeleri aracýlýðýyla anlatýyor. Rejisörlüðünü Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'ýn üstlendiði oyunun özgün müzikleri Cem Ýdiz'e, koreografisi Serbülent Biçer'e ait. Oyunun dekor ve kostüm tasarýmýný Alev Tol, ýþýk tasarýmýný ise Salim Yücel yapýyor. ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým', henüz prömiyer temsilini yapmamýþ olmasýna raðmen, Türkiye'nin çeþitli þehirlerindeki prestijli tiyatro festivallerinden davet almaya baþladý.

Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, yeni sezonla ilgili, “14 Ekim Cuma akþamý, Mersin Büyükþehir Belediyemizin Þehir Tiyatrosu, ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým' adlý oyunun prömiyerini gerçekleþtirecek. Türk tiyatrosunun en önemli kilometre taþlarýndan biri olan, sevgili hocamýz Haldun Taner'in yazdýðý ve Türkiye'nin çok yakýn tarihini, biraz da kara komedi þeklinde iþlediði müzikal bir oyunla seyircimizin karþýsýna çýkmaktan, çok büyük bir mutluluk duyacaðýz. 60 kiþilik bir ekiple selamlayacaðýz seyircimizi” dedi.

Yeni sezona turneler ve festivallerle baþladýklarýný dile getiren Atak, “Artýk rüþtünü çoktan ispat etmiþ olan Þehir Tiyatromuzla, Türkiye'nin her tarafýndaki çok prestijli festivallere katýlýyoruz, ki katýldýðýmýz en son Avrasya Tiyatrolar Birliði'nin düzenlediði Ýstanbul'da bir festival vardý. Oradan da bir oyuncumuz, ‘Vahþet Tanrýsý' oyunuyla ödülle döndü. Hem ödüle doymayan bir tiyatro olmaya baþladýk, hem de Mersin seyircisine layýk olmaya çalýþýyoruz” diye konuþtu.

‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým' adlý oyunun bir müzikli oyun olduðunu hatýrlatan Atak, “Oyunumuzu boþ bir sahnede oynuyoruz, ama kostümlerimiz çok renkli. Çünkü kostümlerin ön planda olmasý, karakterlerin ön planda olmasýný istediðimiz için böyle sade bir dekora gittik. Sade dekor, ama çok þey anlatan bir dekor. Orada bir bankamýz, burada bir çeþmemiz var. Devirden devire bütün siyasiler, gündemde her kim varsa ya da olay neyse ona göre sokaklarýn, okullarýn, meydanlarýn adlarýný deðiþtirmeye pek meraklýlar. Burada da, çeþmenin adlarý deðiþip duruyor. Oyunumuzda sahne gerisi ile birlikte, 60 kiþilik bir kadro var gücüyle çalýþýyor” ifadelerini kullandý.

14 Ekim'de prömiyeri yaptýktan sonra, ‘Buzlar Çözülmeden' adlý oyun ile Adana'ya turneye gideceklerini kaydeden Atak, “Adana Büyükþehir Belediyesinin düzenlemiþ olduðu Þehir Tiyatrolarý Buluþmasý var. ‘Buzlar Çözülmeden' oyunumuzla oraya katýlacaðýz. Oradan döner dönmez hemen ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým' oyunumuz, yine Mersin'de seyircimizle buluþmaya devam edecek. Mersin merkezde ve ilçelerimizde sürekli perde açmakla birlikte, Türkiye'nin her tarafýnda da perdelerimizi aydýnlýða açacaðýz. Türkiye'yi aydýnlýk günlere taþýmakta, bizim de çorbada küçücük bir tuzumuz olsun istiyoruz. Evet, oyunumuzun adý ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým', ama biz aslýnda þunu söylemek istiyoruz; gözlerimizi açalým, gerekeni yapalým” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.