sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ RAP FESTÝVALÝ’NDE SANATÇILAR ÖZEL BÝREYLER ÝÇÝN SAHNE ALDI

  •  6 Ekim 2022 Perþembe 14:11

Mersin’de özel bireyle için düzenlenen rap festivali renkli görüntülere sahne olurken, binlerce kiþi ünlü rap sanatçýlarýnýn seslendirdiði hareketli parçalar eþliðinde gönüllerince eðlenme fýrsatý buldu.

Mersinliler özel bireyler için Özgecan Aslan Meydaný'nda ücretsiz olarak düzenlenen 1. Akdeniz Rap Festivali'nde ünlü rap sanatçýlarý Canbay & Wolker, Velet ve Batuhan Þaraplý konseriyle coþtu. MCD Prodüksiyonun, hayýrsever iþ insaný Mehmet Þahit Ezer sponsorluðunda sosyal sorumluluk bilinciyle sevgi evinde yaþayan, onkoloji hastanesinde tedavi gören ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan çocuk ve gençlerin talepleri üzerine, özel çocuklarýn topluma entegrasyonu amacýyla gerçekleþtirdiði 300 özel bireyin yaný sýra binlerce Mersinlinin katýldýðý festival, yerel rap gruplarýnýn sahnesiyle baþladý. Mersin'in yükselen deðeri Batuhan Þaraplý'nýn sahnesiyle alandaki coþku iki katýna çýktý.

“Bu gecedeki en büyük amacýmýz farkýndalýðý arttýrmak"

Batuhan Þaraplý'nýn sahnesinin ardýndan kalabalýða hitap eden festival sponsoru hayýrsever iþ insaný Mehmet Þahit Ezer, geceyi organize eden MCD Prodüksiyon ailesine teþekkür etti. Böyle bir sosyal sorumluluk projesine destek olmaktan duyduðu gururun altýný çizen Ezer, "Bu anlamlý sosyal sorumluluk projesiyle bana gelindiðinde ne kadar heyecanlandýðýmý sizlere anlatamam. Ailecek yýllardýr elimizin ulaþtýðý, gücümüzün yettiði kadar yardým ve sosyal sorumluluk projeleri yapmaya çalýþýrýz. Ama bu proje çok daha büyük ve anlamlýydý. Sevgiye, ilgiye ve sosyalleþmeye ihtiyacý olan dezavantajlý çocuklarýmýza dokunmak, onlarýn bir gün dahi olsa gülmesine, eðlenmesine vesile olmak paha biçilemez bir duygu. Zorlu yaþam koþullarý, tedavi süreçleri olmasý onlarýn da bizden biri olduðu gerçeðini deðiþtirmez. Onlarýn toplumla kaynaþmasý çok önemli. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Bu gece sevgi evinde yaþayan, görme ve bedensel engelli bireylerin, onkoloji hastanesinde tedavi gören ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan 300'e yakýn çocuk ve gencimiz aramýzda. Onlarla ne zaman bir araya gelsek, bana konsere gitmek istediklerini dile getirmiþlerdir. Bizde onlarýn bu özel isteðini bu projeyle hayata geçirdik. Bu konser de konserde sahne alacak deðerli sanatçýlarýmýz da tamamen bu güzel çocuklarýmýzýn, gençlerimizin isteðidir. Bu nedenle bu proje daha da anlam kazanýyor benim için. Bu gecedeki en büyük amacýmýz farkýndalýðý arttýrarak, onlarý hayatýn bir kenarýna itmek deðil de hayatýn içine çekmek" dedi.

Gençlerin en iyi þekilde yetiþmesi, okuyarak aydýnlanmasý, hayata hazýrlanmasýnýn beka meselesi olduðunu dile getiren Ezer, üniversite öðrencilerine tek sefere mahsus burs verecekleri müjdesini de verdi. Ezer, "'Eðer bir yýlý hedefliyorsan tohum ek, eðer 10 yýlý hedefliyorsan aðaç dik, eðer 100 yýlý hedefliyorsan insan yetiþtir' sözünden de anlaþýlacaðý gibi en büyük yatýrým insana yapýlan yatýrýmdýr. Geleceðimiz olan çocuklarýmýzýn, gençlerimizin en iyi þekilde yetiþmesi, okuyarak aydýnlanmasý, hayata hazýrlanmasýnýn bizim beka meselemiz olduðu bilincindeyiz. Biliyoruz ki eðitim aklýn özgürleþmesini saðlar. Bu bilinçle baþvuru þartlarýný karþýlayan 200 üniversite öðrencimize burs vereceðimizi duyurmak isterim" diye konuþtu.

MCD Prodüksiyon Ajans Baþkaný Murat Can Demirtaþ ve özel bireyler, festival sponsoru Mehmet Þahit Ezer'e destekleri için teþekkür plaketi takdim etti.

Konuþmalarýn ardýndan alaný dolduran Mersinliler, Canbay & Wolker ve Velet'in sahneye çýkmasý ile birlikte coþkuyu iki katýna çýkardý. Sahneye çýktýklarý andan itibaren hiç durmadan þarkýlarý söyleyen rap sanatçýlarý, özel bireylere ve Mersinlilere unutulmaz bir gece yaþattý.

Konserin sonunda 1.Akdeniz Rap Festivali'nde sahne alan sanatçýlara, MCD Prodüksiyon Ajans Baþkaný Murat Can Demirtaþ, Festival Sponsoru Mehmet Þahit Ezer tarafýndan özel bireyler eþliðinde çiçek takdim edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.