sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE PATÝFEST’E HAZIRLANILIYOR

  •  6 Ekim 2022 Perþembe 11:27

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan, çocuklara hayvan sevgisini aþýlamak amacý ile düzenlenen Mersin PatiFest’in 3.’sü, 9 Ekim 2022 Pazar günü Fenerbahçe Meydaný’nda gerçekleþecek.

Festival hakkýnda bilgi veren Tarýmsal Hizmetler Dairesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Þube Müdürü Hünkar Yýkýlmaz, festivalin Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'in de katýlýmý ile gerçekleþecek kortej yürüyüþü ile baþlayacaðýný söyledi. Yýkýlmaz, “Etkinlik çerçevesinde, çocuklara yönelik aktivitelerimiz olacak. Bunlar için oluþturacaðýmýz workshop içerisinde mama kabý boyama, yüz boyama, týrnak boyama gibi aktiviteler gerçekleþecek. Boyamýþ olduklarý mama kaplarý, içerisinde mamayla beraber çocuklara verilecek. Bununla birlikte, çocuklarýmýza birer oyuncak hediye etmeyi planlýyoruz. Burada kendi üretmiþ olduklarý mama kaplarýyla da, sokaktaki kedi ve köpekleri besleyeceklerine inanýyoruz” dedi.

Workshoplarýn yaný sýra, hayvanseverlerin bilgi sahibi olmalarýný saðlamak üzere söyleþi programlarýnýn da olacaðýný belirten Yýkýlmaz, “Ayrýca hayvanlarýn bakýmý, beslenmesi, hayvan hastalýklarý konusunda gerek barýnak veterinerimiz, gerekse de Mersin Veteriner Hekimler Odasý'nýn görevlendirdiði veteriner hekimlerin bulunduðu ikinci bir atölyemizde de, yine söyleþi tarzýnda bilgilendirme yapýlacak” diye konuþtu.

Festival çerçevesinde sahipli hayvanlar için bir oyun alaný oluþturulacaðýný ve festival alanýna gelmek isteyen hayvan sahiplerinin, köpeklerini kendi kontrollerinde bu alan içerisinde oynatabileceklerini söyleyen Yýkýlmaz, “Ayný alan içerisinde, köpek eðitimiyle alakalý 2 gösterimiz olacak. Bunlarýn yaný sýra bu sene farklý olarak, barýnakta eðitilmiþ olan köpeklerin sahiplendirilmesine yönelik ayrý bir bölümümüz olacak. Köpek sahiplenmek isteyen kiþiler bizzat bu alana girerek, köpeklerle adaptasyon sürecini beraber geçirecek. Böylece sahiplenme olayýnýn bu süreçte yapýlmasýný amaçlýyoruz” ifadelerini kullandý.

Katýlýmýn önceki yýllarda olduðu gibi yüksek olmasýnýn beklendiði Mersin PatiFest 2022'de ayrýca DJ Performansý, Kent Orkestrasý Konseri ile Ertan Rüstem ve Orkestrasý Konseri gerçekleþtirilecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.