sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN ÞEHÝR TÝYATROSU PERDEYÝ MALTEPE’DE AÇACAK

  •  5 Ekim 2022 Çarþamba 12:35

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, 4. Uluslararasý Maltepe Tiyatro Festivali’ne katýlacak. 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasýnda düzenlenecek festivale, Türkiye’deki farklý tiyatrolarýn yaný sýra 14 farklý ülkeden tiyatro gruplarý katýlacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Þehir Tiyatrosu, bu yýl 4.'sü düzenlenecek olan Uluslararasý Maltepe Tiyatro Festivali'ne katýlacak. Yasmina Reza'nýn ‘Vahþet Tanrýsý' oyunu ile seyirci karþýsýna çýkacak olan Þehir Tiyatrosu oyuncularý, performanslarý ile dünyanýn çok önemli tiyatro insanlarýndan oluþan jürinin beðenisini almaya çalýþacaklar. Festival hakkýnda bilgi veren Mersin Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, “Festivale, Mersin Þehir Tiyatrosu da davet edildi. Bu, yarýþmalý bir festival. Bugüne kadar katýldýðýmýz festivalde oyunlar oynuyor ve dönüyorduk, ancak bunun uluslararasý bir jürisi var. Zannediyorum 12 kiþiden oluþan bir jüri. Dünyanýn çok önemli tiyatro insanlarý jüride bulunacaklar” dedi.

Festivale yurtdýþýndan Portekiz, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti, Sýrbistan, Kosova, Kýrgýzistan, Güney Kýbrýs Rum Yönetimi, Özbekistan, Azerbaycan, Ýspanya ve Kazakistan'dan tiyatro gruplarýnýn da katýlacaðýný belirten Atak, “Böyle bir festivalde ülkemizi temsil ediyor olmak, bizim için onur verici. Uluslararasý bir festival olmasý bizim için çok kýymetli” diye konuþtu.

Mersin Þehir Tiyatrosunun yeniden yapýlandýktan sonra, üst üste baþarýlar kazandýðýna dikkat çeken Atak, “Mersin Þehir Tiyatrosu yeniden yapýlandýktan sonra, Türkiye'ye üst üste damga vurmaya baþladý. Geçen sezon yaptýðýmýz oyunlarla ilgili birçok ödül aldý tiyatromuz. Hem yönetmen hem oyuncu bazýnda. Evet çok emek veriyoruz ama seyircimizde bunun karþýlýðýný veriyor. Ýstanbul'dan döner dönmez, Haldun Taner'in yazdýðý ve benim sahneye koyduðum, Cem Ýdiz'in þahane besteleriyle ve Serbülent Biçer'in koreografisiyle ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým' oyununun prömiyerini yapacaðýz. Hemen ardýndan ise Adana Büyükþehir Belediyesinin her yýl düzenlediði Þehir Tiyatrolarý Festivali'ne katýlacaðýz” þeklinde konuþtu.

“Mersin'in her köþesine oyunlarýmýzý götüreceðiz"

Mersin Þehir Tiyatrosu olarak ulusal ve uluslararasý festivallere katýlmanýn yaný sýra, kendileri için önemli olanýn Mersinli sanatseverler olduðunu da vurgulayan Atak, “Merkez ilçelerinden sonra hemen diðer ilçelere gidiyoruz. Sürekli turneler yapmaktayýz. Çocuk ve büyük oyunlarýmýzý oralara götürmekteyiz. Seyircimizle bu yýl ilk defa Maltepe Uluslararasý Tiyatro Festivali'nde buluþmuþ olacaðýz. Gelir gelmez de hemen Mersinli seyircimizle kucaklaþacaðýz. Öncelik Mersin seyircisi ve ilçeleri olmak üzere, elimizden geldiðince bütün Türkiye'yi aydýnlatma çabasýyla, Mersin'den oralara meþale taþýmak için çok hevesli, niyetli ve hazýrýz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.