sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YOÐUN BAKIMDAN ÇIKAN KADIN, O ANLARI ANLATTI

  •  1 Ekim 2022 Cumartesi 15:02

Mersin’de sevgilisi ve onun kuzeni tarafýndan bagajda mezarlýða götürülüp levye, çelik jant ve sopayla dövülen, ardýndan 90 kilometre boyunca araçta iþkence edilip evinin önünde de býçaklanan 23 yaþýndaki Rahime Edis, 4 gün sonra yoðun bakýmdan çýktý. Hastanede serviste tedavisi devam eden genç kadýn, tutuklanarak cezaevine gönderilen sevgilisi ve onun kuzeninin en aðýr cezayý almasýný istedi.

Olay, 28 Eylül'de Silifke ve Erdemli ilçelerinde meydana geldi. Ýddiaya göre, Rahime Edis'i 5 aydýr sevgili hayatý yaþadýðý H.S. ve kuzeni M.G. araçla Silifke ilçesi Yeþilovacýk mevkiine götürdü. Burada þüpheliler, önce buluþtuklarý bir þahsý dövdü ve araya giren sevgilisi Edis'i de darp ederek otomobilin bagajýnda mezarlýða götürdü. Mezarlýkta sopa, levye ardýndan da çelik jant ile kadýný döven H.S.'ye kuzeni M.G. de yardým etti. Mezarlýktaki iþkencenin ardýndan biraz aracýn bagajýnda götürülen genç kadýn daha sonra araç içine alýnarak iki þahýs tarafýndan yol boyunca darp edildi.

Erdemli ilçesi Alata Mahallesi'ndeki annesinin evine getirilen kadýný, bu kez H.S. býçaklayýp kaçtý. Haber verilmesi üzerine yaralý, Erdemli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldýrýldý. Ýlk müdahalesi yapýlan yaralý kadýn yoðun bakým ünitesinde tedavi altýna alýndý. 3 gün yoðun bakýmda kalan genç kadýn bugün servise alýndý.

Polis ekipleri yaptýðý çalýþmada þüpheliler H.S. ve M.G.'yi yakaladý. Mahkemeye çýkartýlan her 2 þüpheli de "yaralama ve hürriyeti yoksun kýlma suçundan" tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Mezarlýða götürdüler, bir kuzeni dövüyor, bir kendi dövüyor"

Erdemli Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren 23 yaþýndaki Rahime Edis, yaþanan olayý anlattý.

Sevgilisi H.S.'nin elinden telefonu alýp bir þeyler yaptýðýný, ardýndan kendisini arabaya bindirdiðini aktaran Rahime Edis, "Kuzeni var M.G. hep beraber gittik arabayla, babasýnýn mezarýna uðrayacaðýný söyledi, bir þey olabileceðini düþünmemiþtim. Kamyoncularýn gittiði bir yol var orada birinin önünü kestiler, çocuða saldýrdý, A.Þ. dediði çocukmuþ meðer. Çocuða benim adýma bir sürü fotoðraflar atmýþ, buluþalým, þurada burada demiþ, gittiðimiz yerde, meðerse çocuðu oraya o çaðýrmýþ. Çocuðu orada ayný gün içerisinde darp etti. Orada beni döverek bagaja bindirdi, beni mezarlýða götürdüler. Bir kuzeni sürüyor arabayý, kendi darp ediyor beni. Sürekli darp ettiler, arabada kriko var ya, krikoyla, tahta sandalyeyle dövdüler. Bana 'burada öleceksin, babamýn mezarýnýn baþýnda' dedi. 'Öldüreceksen öldür yeter dedim', zaten can çekiþiyordum, su istedim vermedi. M.G.'ye seslendi 'Buna bir damla su yok, hortumu götür babamýn mezarýný sula' dedi" diye konuþtu.

"Kaçarken çelme taktý, taþla demirle vurdu"

Mezarlýktan kaçmaya çalýþtýðýný söyleyen Edis, "80-90 kilometre uzaklýktaydý þehre yani, ben o esnada kaçayým derken, yakaladý beni ayaðýma çelme atarak zaten. Kafama taþla vurdu, ezdi, anlatamýyorum çok kötü bir þekilde vurdu bana. Demirle vurdu hiçbir þey hissedemedim, sonra taþ vurdu. Sonra gözümün önüne bir perde geldi, her yeri yemyeþil gördüm, öyle bir bayýlýr gibi hissettim. Kapý gibi bir þey gördüm tam adým atacaktým 'güm' diye bir þey oldu, gözümü bir açtým H.S. bana vurmaya devam etti. Öteki dünyaya gittim geldim herhalde. Kendime geldim bagaja bindirdiler" dedi.

Annesinin gözü önünde býçaklamýþ

Kendisine bagajda ve koltukta defalarca vurarak eziyet çektirdiklerini aktaran Edis, "Öyle öyle Erdemli'de annemin evine getirdiler beni. Annem neden böyle yaptýðýný sordu, ben de milleti benim adýma dolandýrdýðýný, benim adýma mesajlar attýðýný ben engel olunca bana saldýrdý demeye kalmadý bir daha bana yumruk vurdu. Býçaðýn sapýyla vurdu, sonra da alnýma býçaðý sapladý. Annem araya girince anneme de býçaðý vuracak oldu. Annem çýðlýk atýnca, kardeþlerim çýkýnca orada durakladý, kendine geldi. Polislerin sesini duyunca, yukarýya çýkarlarken kaçmýþ bu, M.G.'yle beraber. Ondan sonra ne oldu ne bitti bilmiyorum, yoðun bakýma getirdiler" diye ifade etti.

"Çelik jantla bile dövdü"

Aðýr iþkenceye maruz kaldýðýný anlatan Edis, "Býçak vurdu, sandalyeyle, beyzbol sopasýndan daha büyük daha aðýr bir sopayla vurdu, sonra bir þekilde býçakla lastiði patlattý, lastiði patlatýp içindeki demir yok mu aðýr, onu çýkarýp defalarca kafama fýrlattý. Bir ömür çýkamasýnlar ama bir ömür orada da yaþamasýnlar yani. Benim bu yaþadýðýmýn on bin katýný yaþasýn. Kendime gelemedim, normalde çok söyleyeceklerim var toparlayamýyorum" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN SÝLÝFKE’DE UYUÞTURUCU TACÝRÝ YAKALANDI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.