sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YARALI POLÝS MEMURU KONUÞTU: "ÖLÜM HÝÇ AKLA GELMEDÝ"

  •  30 Eylül 2022 Cuma 17:09

Mersin’de polisevine düzenlenen terör saldýrýsýnda þehit arkadaþý Sedat Gezer ile kahramanca mücadele ederek yaralanan polis memuru Abdulkadir Öztürk, tedavi gördüðü hastanede olay anýný anlattý. Öztürk, o an ölümün hiç akla gelmediðini belirterek,

26 Eylül gecesi Tece Polisevine düzenlenen hain terör saldýrýsýnda bacaðýndan ve karnýndan silahla vurularak yaralan polis memuru Abdulkadir Öztürk (49), tedavi gördüðü Mersin Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesinde gazetecilere saldýrý gecesini anlattý. 5 çocuk babasý Öztürk, saldýrý sýrasýnda bacaðýndan ve karnýndan yaralandýðýný belirterek, þu anda saðlýk durumunun iyi olduðunu söyledi. Olay anýný net bir þekilde hatýrladýðýný ifade eden Öztürk, "Olay anýnda ben bizim polisin evinin arkasýnda nöbet kulübesinin oradaydým. Sesleri duyunca bizim orada zeytin aðaçlarý var. Onlarýn arasýndan bizim ön taraftaki nizamiyeye doðru koþtum. Aðaçlarýn arasýndan çýkar çýkmaz zaten dizimden bir mermi yedim. Silah seslerini duydum. O arada arkadaþý da aradým, cevap vermeyince bir þey olduðunu anladým. Buradan direkt o tarafa doðru koþtum. Oraya varýr varmaz mermiyi yedim, sonra ben karþýlýk vermeye baþladým" diye konuþtu.

"Ölüm hiç akla gelmedi"

Teröristlerin polis evine ulaþmasýný engellediklerini vurgulayan Öztürk, "O anda polisevinde yüze yakýn insan vardý. Bir facia olabilirdi ve onu engelledik. Benim teröristlerle yaklaþýk aramda 30 metre vardý. O an insan hayatýnýn sonunun geldiðini, yani vatanýna, milletine can feda edilebileceðini, yani ölüm hiç akla gelmedi. Yani ateþin içine giriyorsun ama o an ölüm hiç aklýna gelmedi. Arkadaþým zaten yerde yattýðýný görünce hiç ölüm aklýma gelmedi. Yani bir candýr devletime, milletime feda olsun. O þehit oldu, keþke ben de olabilseydim. Bize nasip olmadý" ifadelerini kullandý.

"Teröristlerin kendilerini patlatma anlarýna bizzat þahit oldum

Teröristlerin kendilerini patlama anlarýna bizzat þahit olduðunun altýný çizen Öztürk, "Ben yerde yatýyordum o zaman. Vurulmuþtum. O an kulübeye bir el bombasý attýlar. Birini biz vurduk ama biri de direkt kendini patlattý" þeklinde konuþtu.

Baþta Cumhurbaþkaný ve Ýçiþleri Bakaný olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüðüne, Ýl Emniyet Müdürüne ve hastane yetkililerine ilgi ve alakalarýndan dolayý teþekkür ettiðini belirten Öztürk, þöyle devam etti:

"5 tane çocuðum var. Allah baðýþlasýn. Onlar tabi o an gözümün önüne geldi. Hayatýn bir çizgisi var, mecburen o anda çocuklar gözünün önüne geldi. Yine de diyorsun ki vatanýma, milletime caným feda olsun. O an bir yere saklanayým filan diye düþünmüyorsun."

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.