sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAKAN SOYLU,MERSÝN ÞEHÝDÝ POLÝS SEDAT GEZER ÝÇÝN DÜZENLENEN TÖRENDE KONUÞTU

  •  27 Eylül 2022 Salý 13:56

Mersin’de polisevine düzenlenen terör saldýrýsýnda þehit olan polis memuru Sedat Gezer için emniyet müdürlüðünde tören düzenlendi.

Mersin'de polisevine düzenlenen terör saldýrýsýnda þehit olan polis memuru Sedat Gezer için emniyet müdürlüðünde tören düzenlendi. Törende konuþurken gözyaþlarýný tutamayan Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, þehit Gezer'in saldýrýdan yaralý kurtulan polis memuru ve bekçilerle büyük bir kahramanlýk yaptýðýný belirterek, "Sevgili Sedat kardeþim þuradaki polis arkadaþlar. Polis teþkilatý ve bütün kahraman güvenlik güçlerimiz seninle tüm þehitlerimizin kanýný yerde býrakmamýþtýr. Ama burada bir ayrý olay var. Ayrý olay. Sen kendi yerine kendi kanýný yerde býrakmayacak kadar kesin ve kahraman bir adamsýn" dedi.

Dün 22.45 sýralarýnda Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine iki kadýn terörist tarafýndan saldýrý düzenlenmiþti. Saldýrýda 2 terörist etkisiz hale getirilirken 48 yaþýndaki polis memuru Sedat Gezer þehit olmuþ, bir polis ile bir sivil vatandaþ yaralanmýþtý.

Bugün þehit polis Gezer için Mersin Ýl Emniyet Müdürlüðü'nde tören düzenlendi. Þehidin naaþý mesai arkadaþlarý tarafýndan tören alanýna getirildi. Törene Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaþ, Vali Ali Hamza Pehlivan, Ýl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, milletvekilleri, meslektaþlarý, il protokolü, askeri personel ile eþi Medine, çocuklarý, ailesi ve yakýnlarý katýldý.

Bakan Soylu þehidin yakýnlarýna taziyesini iletirken, "Büyük kahramanlýk yaptý" dedi. Þehidin öz geçmiþinin okunmasýnýn ardýndan Ýl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan saldýrý ile ilgili bilgi vererek þehit polisin kahramanlýðýný aktardý.

"Büyük bir kahramanlýðýn altýna imza attý"

Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu törende yaptýðý konuþmada gözyaþlarýný tutamadý. Bakan Soylu, "Baþýmýz saðolsun, acýnýzý hissediyoruz. Ama sizin kadar anlayabilmeniz mümkün deðil. Tesellimiz þudur. Þehitler tepesi boþ deðil. Sedat kardeþimiz sizin eþiniz, babanýz, kardeþiniz, evladýnýz. Kendisini ülkesine adamýþ. Kendisini milletine adamýþ. Kendisini bayraðýna adamýþ. Þehitliði bir bayram günü bir düðün günü olarak görmüþ. Bu ülkenin þehitler tepesindeki kahramaný. Biz onu öldü biliyoruz, öyle zannediyoruz. Ama inci tanesi ayet onun diri olduðunu, aramýzda olduðunu, Peygamber Efendimize komþu olduðunu, Cenab-ý Allah'ýn cennetiyle ve cemaliyle müþerref olacaðýný müjdeliyor. Biz ona inanýyoruz. Çünkü biz Müslümanýz. Evladýnýz o kadar büyük bir kahramanlýðýn altýna imza attýk ki. Normal sivil kýyafetleriyle, alçakça, arkasýndaki bombalarla ve silahlarla sanki oradaki polis evine kalmaya geliyormuþ izlenimiyle sinsice, haince, kahpece sýkýþan bir terör örgütünün artýk hiçbir yerde efsanesi okunmayan bir terör örgütünün yapabileceði derecede kalleþçe bir eylemle karþý karþýya kaldýlar. Ama kahramanlýklarý þudur. Cesaretle mesleklerine olan bu büyük sahabiyetleri ve bir teröristle nasýl muamele edeceði anlayýþýný anýnda ortaya koyan kabiliyettedir. Þunu bilmenizi isterim. Sedat kardeþimizin her zaman zihnimizde olacak hali þudur. O büyük bir katliamý Abdülkadir kardeþimizle, oradaki polisler ve bekçilerle beraber engellemiþtir. Bir polisin yapabileceði en büyük görevi, canýný, malýný kurtarabilmek için kendini feda etmiþtir. Biz buna inanýyoruz. O kahramaný minnetle, þükranla ve saygýyla yad ediyoruz. Siz büyük bir ailenin evlatlarýsýnýz. Tüm güvenlik güçlerimiz, büyük bir aileyiz. Sevgili Sedat kardeþim, þuradaki polis arkadaþlar, polis teþkilatý ve bütün kahraman güvenlik güçlerimiz seninle tüm þehitlerimizin kanýný yerde býrakmamýþtýr. Ama burada bir ayrý olay var. Ayrý olay. Sen kendi yerine kendi kanýný yerde býrakmayacak kadar kesin ve kahraman bir adamsýn. Allah rahmet eylesin. Cenabý Allah bize de þehitlik nasip etsin inþallah" diye konuþtu.

Daha önce Elazýð ve Kayseri'de görev yapan, aslen Niðdeli, evli ve 2 çocuk babasý olan þehidin naaþýnýn törenin ardýndan Mersin Muðdat Camii'ne götürüleceði, kýlýnacak cenaze namazýnýn ardýndan ise Akbelen Þehitliðinde topraða verileceði bildirildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.