sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

YARALI CARETTAYI BELEDÝYE EKÝBÝ KURTARDI

  •  23 Eylül 2022 Cuma 14:37

Mersin Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne baðlý ekiplerin, liman içerisinde yaptýklarý temizlik esnasýnda karþýlaþtýklarý yüzemeyen ve dalamayan vaziyette bulduklarý caretta caretta, ekipler tarafýndan kurtarýlarak Deniz Kaplumbaðasý Hastanesi yetkililerine teslim edildi.

Mersin Limaný içerisinde rutin temizlik çalýþmalarý esnasýnda karþýlaþtýklarý yaralý haldeki caretta carettayý tekneye alarak karaya çýkaran ekipler, Deniz Kaplumbaðasý Hastanesi yetkililerini çaðýrarak tedavisinin baþlamasýný saðladý. Yaralý vaziyetteki deniz kaplumbaðasýný gördüklerinde yüzemediðini fark ettiklerini söyleyen Ýklim Deðiþikliði ve Sýfýr Atýk Dairesi Baþkanlýðý'nda kimya mühendisi olarak görev yapan Emre Üresin, “Ekiplerimiz temizlik esnasýnda dalmakta zorlanan, hatta dalamayan ve yüzemeyen bir carettaya rastlýyorlar. Hemen carettaya müdahale edip, tekneye çýkarttýlar. Biz de Deniz Kaplumbaðasý Hastanesi'ne haber verdik. Hastaneden gelip yaralý hayvaný alýp götürecek ve tedavi edecekler. Biz doðal canlýlarý korumak için, elimizden gelen tüm çabayý gösteriyoruz” dedi.

Yaralý carettayý tekneye alýp sonrasýnda karaya çýkaran Mersin Büyükþehir Belediyesi temizlik görevlisi Ahmet Benli ise yaralý carettayý bulduktan sonra canlý kalmasý için ellerinden geleni yaptýklarýný belirterek, “Kaplumbaðayý gördük, aldýk ve limana geri getirdik. Baygýn vaziyetteydi. Tatlý suyla kendine gelsin diye devamlý ýslak tutuyoruz. Kaplumbaða Hastanesi'ne haber verdik, onlar gelene kadar canlý kalmasý için elimizden geleni yapýyoruz” diye konuþtu.

Yaralý deniz kaplumbaðasý daha sonra Tarým ve Orman Bakanlýðý'ndan gelen ekipler tarafýndan teslim alýnarak, tedavisinin yapýlmasý için Davultepe'de bulunan Deniz Kaplumbaðasý Hastanesi'ne götürüldü.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.