sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ‘LABÝRENT ORYANTÝRÝNG’ ETKÝNLÝÐÝ ÝLGÝ GÖRDÜ

  •  20 Eylül 2022 Salý 16:52

Mersin Büyükþehir Belediyesince, ‘Avrupa Hareketlilik Haftasý’ çerçevesinde düzenlenen ‘Labirent Oryantiring’ etkinliði büyük ilgi gördü.

Büyükþehir Belediyesinin Özgecan Aslan Barýþ Meydaný'nda hazýrladýðý labirent oryantiringe katýlan gençler, en kýsa sürede ve doðru sýrayla labirent içerisindeki noktalara ulaþmak için mücadele etti.

“Oryantiring, doðada satranç oynamak gibi”

Mersin Oryantiring Ýl Temsilcisi Feryal Muþtu, “Oryantiring, her türlü arazide yapýlabilen, sporcularýn kendileri için belirlenen hedefleri sýrasýyla ve en kýsa zamanda bulmaya çalýþtýðý bir spor dalý. Bu sporu yapabilmek için, mutlaka etkinlik yapýlacak alanýn haritasýnýn çizilmesi gerekiyor. Haritasý çizilen arazide hedefler atýlýyor, o hedef noktalarý da harita üzerinde yuvarlak içine alýnýyor ve üzerine de gitmesi gereken sýra numarasý veriliyor. Onun dýþýnda doðada yapýlan bir spor dalý olduðu için doðayý tanýyor, çevreyi tanýyor. Herkese tavsiye edebileceðimiz bir spor dalý. Doðada satranç oynamak diyoruz. Her yaþtan insanýn yapabileceði bir spor dalý” dedi.

“Oryantiring 7'den 70'e herkesin yapabileceði bir spor”

7 yýldýr oryantiring sporu ile ilgilendiðini ifade eden Bilge Kaðan Okur, “Oryantiring, 7'den 70'e herkesin yapabileceði bir spor. Yarýþmalara katýldým, dereceler aldým. Ýlk baþladýðýmda ben de yapamýyordum. Sonradan yapmaya ve dereceler almaya baþlayýnca keyiflenmeye baþladým. Basket oynuyorum, o kadar þey yaptým ama hiçbirinde aradýðým ortamý bulamamýþtým. Oryantiring sayesinde buldum. Herkes çok samimi, çok sempatik, birine karþý rekabet ortamý yok. Herkes arkadaþça birbirine yardým ediyor. Antalya olsun, Ýzmir olsun, Ankara olsun Türkiye'nin her yerinde arkadaþým var oryantiring sayesinde” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.