sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

36. ULUSLARARASI MERSÝN BRÝÇ FESTÝVALÝ BAÞLADI

  •  15 Eylül 2022 Perþembe 15:10

Mersin Büyükþehir Belediyesi ve Mersin Briç Spor Kulübü iþbirliðinde düzenlenen ‘36. Uluslararasý Mersin Briç Festivali’ baþladý.

‘36. Uluslararasý Mersin Briç Festivali', Yeniþehir Atatürk Kültür Merkezi'nde 5 ayrý yarýþma þeklinde gerçekleþecek. Festivale yurt içi ve yurt dýþýndan yaklaþýk 240 sporcu katýlým saðlýyor

“Türkiye'de en uzun soluklu organizasyonlardan birisi”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, 36. Uluslararasý Mersin Briç Festivali'nin startýný verdiklerini belirtirken, “Çok güzel bir organizasyon. Türkiye'de yapýlan organizasyonlarýn içerisinde en uzun soluklularýndan bir tanesi. 36 yýldýr yapýlan bir organizasyon. Hiç kesintisiz bir þekilde bugüne kadar yapýldý. Bütün Türkiye'deki iyi briççiler burada. Güzel bir organizasyon olmasýný diliyorum" dedi.

“Briç, insaný zinde tutan bir akýl sporu”

Mersin Briç Spor Kulübü Baþkaný Ýbrahim Ethem Kerem, organizasyon sürecine nisan ayýndan baþladýklarýný ifade ederek, “Bu tür büyük organizasyonlar, hakikaten zorlu bir süreç. Nisan ayýndan beri ülkemizin çok yerindeki sporcularla görüþtük, onlarý davet ettik. Burada açýkçasý Mersin Büyükþehir Belediyemizin inanýlmaz destekleri oldu. Kendilerine þükranlarýmýzý sunuyoruz” diye konuþtu.

Briç hakkýnda bilgi veren Kerem, “Briç bir akýl sporu, insaný zinde tutan, analitik düþünceyi artýran, problem çözme yeteneðini geliþtiren bir spor dalý. Her yaþta oynanabilen bir spor dalý. O yüzden biz herkese tavsiye ediyoruz. Bir an önce öðrensinler, geleceðe yatýrým yapsýnlar. Çünkü ilerde buna ihtiyaçlarý olacaðýný düþünüyoruz” ifadelerini kullandý.

“Keyifli bir turnuva olacaðýný düþünüyorum”

Milli takým oyuncusu Dilek Yavaþ da organizasyonu çok beðendiðinden söz ederek, “Daha önce de bu festivale birçok kez katýlmýþtýk. Ýlk kez Atatürk Kültür Merkezi'nde yapýlýyor. Mekan çok güzel. Briç severlere çok güzel bir hazýrlýk yapýlmýþ. Gerçekten keyifli bir turnuva olacaðýný düþünüyorum” diye konuþtu.

“Briç bizim için bir tutku”

Milli oyuncu Yusuf Sohtorik ise, “Ben yaklaþýk 10 senedir katýlýyorum. Ýstanbul'dan geliyoruz. Bu keyfi alabilmek için, 9-10 saat araba yolculuðu yaptýk. Briç öyle bir oyun ki, biz Amerika'ya bile gidiyoruz. Yani 11-12 saat uçak yolculuðu yapýyoruz. Briç bizim için bir tutku. Çok keyif alarak oynuyoruz ve Mersin Briç Festivali de hakikaten ülkemizde yapýlan uluslararasý birkaç briç festivalinden biri" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.