sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AVRUPA ÞAMPÝYONU ’DEMÝR YUMRUK’ BUSE’NÝN HEDEFÝ OLÝMPÝYAT ÞAMPÝYONLUÐU

  •  14 Eylül 2022 Çarþamba 10:22

Erzurum’da yapýlan Üst Minikler Avrupa Boks Þampiyonasýnda þampiyon olan milli boksör Busenur Yazan, haftanýn 7 günü antrenman yaparak, yeni þampiyonalara hazýrlanýyor. Yazan, Avrupa Þampiyonu olmanýn çok güzel bir duygu olduðunu belirterek, "Orada Türk kadýnýnýn gücünü gösterdim. Bundan sonraki hedefim olimpiyatlar. Oraya gidip, þampiyon olmak istiyorum" dedi.

6 yýl önce baþladýðý boksörlüðe ara vermeden devam eden milli sporcu Busenur Yazan, her geçen gün baþarýlý sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Öpöz Altýn Yumruk Spor Kulübü'nde çalýþmalarýný sürdüren Yazan, bu yýl ilk kez mücadele ettiði Üst Minikler Avrupa Boks Þampiyonasýnda 3 rakibini yenerek, þampiyon oldu. Antrenör Bülent Öpöz liderliðinde haftanýn 7 günü antrenman yapan Yazan, olimpiyatlara gidip, þampiyon olmak istiyor.

"Ülkemi orada çok güzel bir þekilde temsil ettim"

Çalýþmalarýyla ilgili ÝHA muhabirine konuþan Busenur Yazan, 5-6 yýldýr bu sporu yaptýðýný söyledi. Aðabeyinden örnek alarak bu spora baþladýðýný kaydeden Yazan, “Geçen sen Türkiye ikincisi olmuþtum. Bu sene Türkiye þampiyonu oldum. Yine Erzurum'da düzenlenen Avrupa Þampiyonasýnda da þampiyon oldum. Tabi orada þampiyon olmak çok güzel bir duygu. Ülkemi orada güzel bir þekilde temsil ettim ve Ýstiklal Marþýmýzý okuttum, bayraðýmýzý dalgalandýrdým” diye konuþtu.

3 rakibini yenerek þampiyon olduðunu kaydeden Yazan, “Ýlk 2 rakibimi normal sayýyla yendim. Finalde ise Bosna Hersekli rakibimi nakavt ederek yendim ve Avrupa Þampiyonu oldum. Þampiyon olunca ailem çok duygulandý. Arkadaþlarýmýn hepsi beni tebrik etti. Orada Türk kadýnýnýn gücünü gösterdim, çok güzel bir duygu yaþadým. Bundan sonraki hedefim 2028 yýlýnda Olimpiyatlar var. Oraya gidip, þampiyon olmak istiyorum” ifadelerini kullandý.

"28 yabancý ülkeye Ýstiklal Marþýmýzý dinlettirdik"

Öpöz Altýn Yumruk Spor Kulübü Antrenörü Bülent Öpöz ise Buse'nin 2016 yýlýnýn son aylarýnda kendisinin yanýnda spora baþladýðýný dile getirdi. O dönem minikler grubunda baþladýðýný kaydeden Öpöz, “Ufaklýktan itibaren çalýþmaya baþladýk. Kýzýmýzda dirayetli çýktý. 2021 yýlýnýn Haziran ayýnda yapýlan Türkiye Þampiyonasýnda ilk kez resmi maça çýktý. Burada Türkiye ikincisi oldu. Bu kýzýmýz bu sene çok iyi hazýrlandý. Türkiye Þampiyonasýnda 5 rakibini yenerek, þampiyon oldu. Ülkemizde yapýlan Avrupa Þampiyonasýnda da 3 rakibini yenerek, þampiyon oldu. Ýstiklal Marþýmýzý katýlan 28 ülkenin insanýna dinlendirdi. Bu uzun bir çalýþmanýn ürünü. Bize destek veren herkese teþekkür ediyorum” þeklinde konuþtu.

"Ýmkansýz diye bir þey yok"

Buse'yi sonraki seneye hazýrladýðýný vurgulayan Öpöz, “Bu sene resmi turnuvalar bitti. Buse seneye bir kez daha Türkiye þampiyonasýna katýlacak. Orada þampiyon olup, dünya ve Avrupa Þampiyonasý'na katýlacaðýna inanýyorum. Buralarda da yine þampiyon olacaktýr. Bunu yapacak kapasite zaten kendisinde var. Biz yýllar önce bu imkansýzlýk kelimesini zaten aþmýþtýk. Ýmkansýz diye bir þey yok. Çok çalýþarak, hiç kimseden destek görmeden de bu þampiyonluklar gelebiliyormuþ. Biz bunlarý gösterdik. Ancak sporcularýmýz kimseden maddi bir destek beklemiyor ama kentin protokolünden manevi destek bekliyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.