sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR’DA KARAKUCAK GÜREÞLERÝ YOÐUN ÝLGÝ GÖRDÜ

  •  2 Eylül 2022 Cuma 13:33

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin 30 Aðustos Zafer Bayramý etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak düzenlediði karakucak güreþleri, coþkulu ve yoðun bir katýlýmla sona erdi.

Soðucak ve Gözne mahallelerindeki güreþ alanýnda 2 gün üst üste gerçekleþen etkinliðe, Türkiye'nin dört bir yanýndan gelen 550 pehlivan katýldý. Sporcular, minikler, yýldýzlar ve büyükler kategorilerinde yarýþarak er meydanýnda boy gösterdi. Er meydanýnda, baþpehlivanlýk güreþi öncesi Türk bayraðý açýldý. Soðucak Karakucak Güreþlerinin Baþpehlivaný Ýsa Göçen, Gözne Karakucak Güreþlerinin Baþpehlivan ise Ali Böncüoðlu oldu. Müsabakalara, 20 sporcusuyla katýlan Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki güreþ takýmýnýn da 14 sporcusu kürsüde yerini aldý.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Türk güreþine emeði geçen spor adamlarýna plaket takdim ederek, teþekkür etti. Aðustos ayýnýn zafer ayý olduðunu belirten Yýlmaz, "26 Aðustos Malazgirt Zaferi'nin yýl dönümü. Malazgirt Zaferi 951 yýl önce Sultan Alparslan komutasýnda kazanýlan, mahiyetinde adýný taþýdýðým Afþin Bey'in de olduðu Anadolu'nun kapýlarýna bizlere açan zaferimizdir. Selçuklu ordularýnýn beþ katý büyüklüðündeki Romen Diyojen komutasýndaki ordu, Malazgirt Ovasý'nda yenilmiþ ve Anadolu'nun kapýlarý Türklüðe, Müslümanlara açýlmýþtýr. Yine 26 Aðustos'ta Baþkomutanlýk Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz baþladý. 30 Aðustos'ta yapýlan savaþlar neticesinde Büyük Taarruz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasýnda baþarýya ulaþmýþtýr. Hangi þartlarda bu zafer kazanýldý, hatýrlamamýz lazým. Düþman Polatlý'ya kadar gelmiþken, Ankara'da mecliste top sesleri duyulurken, silah, mermi, tüfek, ekmek, su yokken bu millet bir araya gelmiþ ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliðinde düþmaný Polatlý'dan Ýzmir'e, Ege Denizi'ne kadar kovalamýþ ve denize dökmüþtür.30 Aðustos'tan 9 gün sonra 9 Eylül'de Ýzmir geri alýnmýþtýr. 30 Aðustos Türk'ün yeniden diriliþidir. 30 Aðustos'taki zafer kazanýldýktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuþtur. Zafer Bayramýmýz kutlu olsun” dedi.

“Tarih þuurunu ve bilincini yüksek tutmak zorundayýz”

Geçmiþte atalarýn zor þartlar altýnda kazandýðý zaferleri gelecek nesillere aktarmak için çalýþtýklarýný belirten Yýlmaz, "Tarihimizi gelecek nesillere anlatacaðýz, hatýrlatacaðýz. Baþka hatýrlamasý gerekenler de var, Yunanlýlar. Bundan tam 100 yýl önce Anadolu'ya girme, vatanýmýzý iþgal etme cüretini gösterdiler. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. Ýleri!' emrinin sonunda Ege Denizi'nin soðuk sularýný boyladýlar. Bugün de haberlerde anlatýlýyor. Sýnýrýmýza çok yakýn olan Dedeaðaç'ý, sözleþmelere, uluslar arasý hukuka aykýrý olarak silahlandýrýyorlar. Ey Yunanistan!, 12 milyon nüfusunla, çalýþmadan, üretmeden bir yere mi geleceðini sanýyorsun. Büyük Türk milletinin omzunu yere getirebileceðini mi sanýyorsun. Allah'ýn izniyle bizler, bir ve beraber oldukça getiremezler. Bugün dünyada ekonomik kriz var. Kuzeyimizde, güneyimizde savaþ var. Birileri dünyalýyý kontrol edebilmek için dünyada savaþ olsun, insanlar birbirini öldürsün ve terör olsun istiyorlar. Ama Allah'a çok þükür ki Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gücüyle ve kuvvetiyle terörün kökünü de kazýyor ve kurulan tüm tuzaklarý ortadan kaldýrýyor” ifadelerini kullandý.

“2023 ile Türk yüzyýlý baþlýyor”

“Yine yüz yýl önce atalarýmýz bir araya geldiler. Anadolu'yu iþgal eden Ýngilizleri, Fransýzlarý, Ýtalyanlarý ve Yunanlýlarý, arkalarýndaki Amerika ile birlikte süpürdüler. Bunu da her türlü imkansýzlýk içinde yaptýlar” diyen Yýlmaz, "Bugün imkanlarýmýz daha iyi çok þükür. Silahýmýz, topumuz, tüfeðimiz, uçaðýmýz ve dünyanýn imrendiði SÝHA'mýz var. Bugün yine aynýsý olsa vatan savunmasýný yaparýz. Ýyimseriz, gençlerimizle birlikte gelecekten umutluyuz. Türkiye güçlü. Güçlü Türkiye'yi daha da yukarýlara getirecek olan bizler ve sizlersiniz. Yeter ki bir ve beraber olalým. Akdeniz ve Karadeniz'de petrol ve gaz bulunmasýndan ve 30 yýldýr iþgal altýndaki Karabað Zaferinden rahatsýz olanlar var. Dýþarýdaki düþmanlarýmýzla iþbirliði yapýyorlar. Ama biz bunlarý görüyor ve anlýyoruz. Anadolu'da, Türkiye'mizde ve Türk Devletleri Teþkilatlarýyla tüm Türk dünyasýnda ihtiyacýmýz olan her þeyimiz var. Allah'ýn izniyle 2023 ile Türk yüzyýlý baþlýyor. Güçlü Türkiye baþlýyor. Bu dengesiz dünyaya denge getirecek olan, açý, susuzu, aþýsýzý, dünyanýn her yerinde dünyanýn nimetlerinden faydalanamayan tüm mazlumlarýn umudu da Türkiye'dir. Karakucak güreþlerimize katýlan tüm sporcularýmýza, spor adamlarýmýza ve vatandaþlarýmýza teþekkür ediyorum. Bu geleneðimizi her zaman devam ettireceðiz” þeklinde konuþtu.

Konuþmalarýn ardýndan dereceye girenlere ödülleri verildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.