sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE BU AY 4 SPOR ORGANÝZASYONU DÜZENLENECEK

  •  2 Eylül 2022 Cuma 09:41

Mersin Büyükþehir Belediyesi bu ay hem yerel hem de uluslararasý düzeyde spor organizasyonlarý gerçekleþtiriyor.

Sporseverleri, ‘6. Uluslararasý Mersin Satranç Turnuvasý', ‘Mersin Briç Festivali' ve ‘Kilikya Ultra Maratonu' ile uluslararasý çapta spor etkinlikleriyle buluþturacak olan Büyükþehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasý çerçevesinde da farkýndalýðý artýracak bilinçlendirici etkinlikler gerçekleþtirecek. Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baþkaný Emrullah Taþkýn, gerçekleþtirilecek organizasyonlarla ilgili olarak, "Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, Baþkanýmýz Vahap Seçer'in öncülüðünde, sporun her alanýnda vatandaþýmýza her türlü desteði vermeye çalýþýyoruz. 4-10 Eylül tarihleri arasýnda ‘6. Uluslararasý Mersin Satranç Turnuvasý'ný yapacaðýz. Bu turnuvayý Türkiye Satranç Federasyonuyla ortaklaþa organize ediyoruz. Katýlým sayýsýný 350 civarýnda bekliyoruz. 2 Eylül'de de kayýtlar bitiyor. Kayýtlar, Satranç Federasyonu'nun sistemi üzerinden yapýlýyor” dedi.

Satranç turnuvasýnýn hemen ardýndan ‘Mersin Briç Festivali'nin baþlayacaðýný duyuran Taþkýn, “Briç Turnuvasý 14-18 Eylül tarihlerinde, 300 civarý bir katýlýmcýyla yapýlacak. Bu turnuva devam ederken 16-22 Eylül tarihleri arasýnda da Avrupa Hareketlilik Haftasý var. Avrupa Hareketlilik Haftasý'nda da Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak yine çok geniþ kapsamlý etkinlikler düþünüyoruz. Bunu baþta Ulaþým Dairemiz olmak üzere, diðer dairelerimizin de katkýlarýyla birlikte yapýyoruz. Mersin'de araçsýz ulaþýmý önerecek, öngörecek çalýþmalar yapýyoruz. Þehrimizdeki bisiklet yollarýnýn tanýtýmlarýný yapacaðýz. Bisiklet yollarýndaki istasyonlarýmýzý artýracak ve okullarda bisiklet eðitimi verilecek” diye konuþtu.

Eylül ayýnýn son organizasyonunun, ilk kez düzenlenecek olan ‘Kilikya Ultra Maratonu' olduðu bilgisini veren Taþkýn, “23-25 Eylül tarihleri arasýnda gerçekleþecek olan Kilikya Ultra Maratonumuzda, Kýz Kalesi ve tarihi bölgelerimiz merkez aðýrlýklý olacak. Tarih, doða ve sporun bir araya geldiði bir etkinlik olacak. Bu organizasyon uluslararasý nitelikte deðil, ama yabancý ülkelerden bir hayli müracaat var. Fakat uluslararasý takvime aldýrýp, önümüzdeki yýldan itibaren tamamen uluslararasý statüde olmasýný saðlayacaðýz. Bu maratonumuz için de kayýtlarýmýz 11 Eylül'de bitiyor. Þu ana kadar 60'a yakýn kayýt var” ifadelerini kullandý.

Tüm Mersinlileri, düzenlenecek olan her türlü spor organizasyonunda yanlarýnda görmek istediklerini kaydeden Taþkýn, “Mersin bir spor kenti. Özellikle 2013 yýlýnda yapýlan Akdeniz Oyunlarý'yla, uluslararasý alanda da yerini almýþ bir þehir. Biz bütün Mersinlileri bu spor bilinci ve sevdasýyla yapýlan etkinliklerimize, organizasyonlarýmýza bekliyoruz. Bugüne kadar olduðu gibi, bundan sonra da Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin sportif etkinlikleri ve faaliyetleri artarak devam edecektir” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.