sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZGECAN ASLAN’IN HAYATLARINI DEÐÝÞTÝRDÝÐÝ ÝKÝZLERÝN HEDEFÝ AVRUPA ÞAMPÝYONLUÐU

  •  31 Aðustos 2022 Çarþamba 12:03

Mersin’de üniversite öðrencisi Özgecan Aslan’ýn öldürülmesinin ardýndan savunma amaçlý tekvandoya baþlayan ve kýsa sürede çok sayýda baþarý elde eden ikiz kardeþler Özge ve Öykü Özbey, Avrupa Þampiyonasýna hazýrlanýyor. Öykü direkt olarak þampiyonaya gitmeye hak kazanýrken, Özge de seçmelerde elde edeceði baþarýyla Avrupa Þampiyonasýna gitmek istiyor. Ýkiz kardeþler artýk Avrupa’dan þampiyonlukla dönmek isterken, büyük hedeflerinin ise olimpiyatlar olduðunu dile getirdiler.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 7 yýl önce üniversite öðrencisi Özgecan Aslan'ýn vahþice öldürülmesinin ardýndan ikiz kardeþler Özge ve Öykü Özbey'in ailesi, kýzlarýnýn kendilerini korumasý için tekvandoya yollamaya karar verdi. 7 yýlda birçok þampiyonaya katýlan ikizler, önce Balkan, ardýndan Türkiye þampiyonu olurken, 3 yýl önce de milli takýma seçildiler. Her ikisi de Avrupa'da, Türkiye'yi temsil ederken, Özge Özbey üçüncülüðün yaný sýra 2 yýl önce de ikinci olarak kürsüde yer aldý. Korunmak için baþladýklarý sporda artýk gözünü Avrupa þampiyonluðuna diken ikizler, antrenmanlarýný aralýksýz sürdürüyor. Son yapýlan Türkiye Þampiyonasýnda birinci olan Öykü Özbey Avrupa Þampiyonasýna direkt gitme hakký kazanýrken, Özge Özbey de milli takým seçmelerinde þampiyon olarak Avrupa'ya gitmek istiyor. Özbey kardeþler artýk Avrupa'dan þampiyonlukla dönmek isterken, büyük hedeflerinin ise olimpiyatlar olduðunu dile getirdiler.

"Kendimizi savunmak için baþladýk"

Öykü Özbey, bu spora ikiziyle birlikte 2015 yýlýnda baþladýðýný söyledi. Ercan Aldemir hocanýn okullarýna gelmesiyle spora ilgi duyduklarýný dile getiren Özbey, “O dönemde tam Özgecan Aslan'ýn olayý olmuþtu. Biz de kendimizi savunmak amacýyla spora baþladýk. Bu süreç içerisinde tabi çok sayýda baþarýlar elde ettik. 5 tane Türkiye þampiyonluðum var, Türkiye ikinciliklerim, üçüncülüklerim var. Balkan þampiyonluðum var. Dünya Baþkanlýk Kupasýnda ikinci oldum. En son yapýlan Ümitler Tekvando Þampiyonasýnda 53 kilogram kadýnlarda birinci oldum ve Avrupa Þampiyonasýna direkt katýlma hakký elde ettim” diye konuþtu.

"Avrupa þampiyonu olmak istiyorum"

Þimdi Avrupa Þampiyonasýna hazýrlandýðýný belirten Özbey, “Bir kez daha þampiyon olduðum için mutluyum. Türkiye Þampiyonasýnda 187 sporcu arasýndan kendi kulüp arkadaþýmla birlikte finale kaldýk. O kadar sporcu arkadaþlarýn içinde bir kulüpten 2 sporcunun finale çýkmasý çok büyük baþarý. Tabi ki baþarýlarýmýzýn mimarý olan Ercan Aldemir, Fuatcan Aldemir ve Erdal Aldemir hocalarým sayesinde buralara geldim ve zirvedeyim. Ýnþallah Avrupa Þampiyonasýnda da ülkemi en iyi þekilde temsil edip, Avrupa þampiyonu olmak istiyorum. Þu antrenmanlara devam ediyorum. Çok iyi þekilde hazýrlanýyorum. Tabi öncelikle Avrupa þampiyonluðu, daha sonra ise dünya ve olimpiyat þampiyonu olmak istiyorum” ifadelerini kullandý.

Özge Özbey ise Özgecan Aslan'ýn katledilmesinin ardýndan bu spora baþladýklarýný vurgulayarak, “Kendimizi savunmak için baþladýk. Ancak savunmanýn yanýnda baþarýlar gelmeye baþlayýnca hýrslandýk. Þu ana kadar 6 Türkiye þampiyonluðum, baþkanlýk kupasý þampiyonluklarý, Avrupa ikinciliðim ve üçüncülüðüm bulunuyor. Önümüzde yapýlacak olan Ümitler Milli Takým seçmesinde inþallah birinci olup, Ümitler Avrupa Þampiyonasýna katýlmak istiyorum. Orada da baþarýlý olmak istiyorum” þeklinde konuþtu.

"Ýkincilik veya üçüncülük hedefim deðil"

Eðer gitmesi durumunda kardeþiyle Avrupa þampiyonasýna gideceði 3'üncü turnuva olacaðýna dikkat çeken Özbey, “Ýnþallah orada ülkemizi en iyi þekilde temsil edeceðiz. Avrupa þampiyonasýndaki hedefim kesinlikle birincilik. Çünkü artýk ikincilik veya üçüncülük benim hedefim deðil, kesinlikle þampiyonluk. Daha sonra da dünya ve olimpiyatlarda ülkemi kesinlikle temsil etmek istiyorum. Oralarda zirveyi görüp, þampiyon olmak istiyorum” dedi.

Özbey kardeþlerle birlikte antrenman yapan Furkan Güleç de 2013 yýlýnda bu spora baþladýðýný kaydederek, “Bugüne kadar sayýsýz Mersin þampiyonluklarým var. Baþkanlýk kupasýnda üçüncülüðüm var. Bu sene gençlerde Türkiye þampiyonu oldum. Ýlk kez Ümitler Türkiye Þampiyonasýna katýldým ve üçüncü oldum. Þimdi Ümitler Avrupa Þampiyonasý seçmelerine gireceðim. Orada inþallah birinci olup, Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Öncelikle Avrupa ve dünya þampiyonluðu hedefim var. Ardýndan ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.