sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ GENÇLER 30 AÐUSTOS’U SPOR YAPARAK KUTLADI

  •  29 Aðustos 2022 Pazartesi 14:09

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafýndan 30 Aðustos Zafer Bayramý dolayýsýyla düzenlenen çim hentbolu ve sokak basketbolu müsabakalarýna, gençler ve sporseverler büyük ilgi gösterdi.

Adnan Menderes Bulvarý Cumhuriyet Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, çim hentbolunda yýldýz kýzlar kategorisinde 6 takým 50 sporcu kýyasýya mücadele ederken, sokak basketbolunda ise 32 farklý branþtaki takýmlardan yaklaþýk 200 sporcu yeteneklerini sergiledi.

“Amacýmýz Mersinlilerle beraber bu coþkuyu birlikte yaþamak”

Sporseverlerin de büyük ilgi gösterdiði etkinlikler hakkýnda bilgi veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, “Bu yýl 100. yýlýný kutladýðýmýz 30 Aðustos Zafer Bayramý coþkusuna, biz de sportif etkinliklerle katýlýyoruz. Yüzme þenliði yaptýk. Basketbol ve çim hentbolu turnuvalarý düzenledik. Amacýmýz Mersinlilerle beraber bu coþkuyu birlikte yaþamak. 30 Aðustos akþamý da Özgecan Aslan Barýþ Meydanýnda bitecek bir kortej yürüyüþümüz olacak. Bütün halkýmýzý davet ediyoruz” dedi.

“Hentbolun sadece salonda deðil çimde de oynanabileceðini gösterdik”

Gençlerin bu tür etkinlikler ile daha fazla kaynaþabileceklerini düþündüðünü söyleyen Türkiye Hentbol Federasyonu Mersin Ýl Temsilcisi Serkan Barutçu ise “30 Aðustos Zafer Bayramý çerçevesinde çok güzel bir etkinlik oldu. Hentbol sporunun sadece salonlarda deðil, açýk alanlarda da oynanabileceðini sporseverlere gösterme imkaný bulduk. Çimde, plajda oynayabilecek seviyede çocuklarýmýz da var. Bu tip etkinliklerle de daha fazla kaynaþabileceklerini düþünüyorum” ifadelerini kullandý.

“Gençlerimizin spora yönelmesi bizi mutlu ediyor”

Basketbol Federasyonu Mersin Ýl Temsilcisi Erdal Ceylan da bu tür organizasyonlarýn sadece gençlerin deðil, tüm halkýn sporun içinde olmalarýna olanak saðladýðýný belirterek, “Sahilin çok geniþ bir alanýnda, deðiþik branþlarda çok büyük insan kitlelerinin katýlýmý ile gençlerimizi spora yönlendirmek, Mersinimiz açýsýndan inanýlmaz güzel bir duygu. Ýl temsilcileri olarak zaten hedeflerimiz bu olduðu için halkýn sporun içinde olmasý, gençlerimizin spor yapmalarý, sosyal olmalarý ve kardeþlik kavramýný, birlik beraberlik kavramýný oluþturmamýz anlamýnda bize çok büyük katkýlar saðlýyor” diye konuþtu.

“Halkýmýzýn hentbolu tanýmasý için eþsiz bir organizasyon”

Organizasyonun çim hentbolunu topluma tanýtmak adýna çok önemli bir iþlevi yerine getirdiðine inandýðýný söyleyen genç sporcu Sera Demir, “Çok mutluyuz. Yaptýðýmýz sporu öncelikle halkýmýza tanýtmak, bizim için çok büyük bir zevk. Çünkü hentbolun açýk havada da oynandýðýný göstermek bizim için önemli. 30 Aðustos Zafer Bayramýna denk gelmesi de güzel bir þey” þeklinde konuþtu.

2 gün süren müsabakalarýn ardýndan katýlýmcý sporcularýn tamamýna Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn, Gençlik ve Spor Hizmetleri Þube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Hentbol Federasyonu Mersin Ýl Temsilcisi Serkan Barutçu ve Basketbol Federasyonu Mersin Ýl Temsilcisi Erdal Ceylan tarafýndan etkinlik anýsýna madalya takdim edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.