sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ZAFER DOÐRU 100. YIL ORATORYOSU’

  •  27 Aðustos 2022 Cumartesi 14:13

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 30 Aðustos Zaferi’nin 100. yýlý kutlamalarýna, haftaya yayýlan programlarla Mersinli vatandaþlarý buluþturarak baþladý.

Zafer Bayramý etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak, Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan, Özgecan Aslan Meydaný'nda zafere yaraþýr bir ekinlik düzenlendi. Programa, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili ve Meclis Üyesi Gülcan Kýþ, Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Serdal Gökayaz, Büyükþehir Belediyesi Meclis üyeleri ile vatandaþlar katýldý. Genel Sanat Yönetmenliði'ni Murat Atak'ýn, Orkestra Þefliði'ni Daniel Fedorean'ýn yaptýðý ‘Zafere Doðru 100. Yýl Oratoryosu'nda, Büyükþehir Belediyesi Sanat Topluluklarý'nýn oluþturduðu orkestra ve tiyatro sanatçýlarý, büyük zaferin tarihsel sürecini aryalar, napolitenler ve türküler eþliðinde sahneledi. Etkinlikte, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger de Nazende Sevgilim, Kalbe Dolan O Ýlk Bakýþ, Çalýn Davullarý, Bir Fýrtýna Tuttu Bizi ve Sabahýn Seherinde parçalarýný seslendirdi. Etkinlikte, Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak ile Þehir Tiyatrosu oyuncularý, zaferin tarihsel sürecini anlattý. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümsüz eseri Nutuk'tan cümlelerin de yer aldýðý, Türk milletinin zafer yolculuðunda yaþadýðý onurlu mücadeleyi anlatan oratoryoda, Büyükþehir Kent Orkestrasý, Türk Halk Müziði Topluluðu ve Halk Oyunlarý Topluluðu'nun yaný sýra, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Adana Devlet Senfoni Orkestrasý sanatçýlarý da yer aldý.

Etkinlikte konuþan Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Gülcan Kýþ, “Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý sanatçýlarý, muhteþem bir akýþla zaferimizin tarihsel sürecini anlatan, zaferin yolculuðunu bize gösteren müthiþ bir sahne sergilediler. Bu anlamlý günde, bizlere böylesi muhteþem bir geceyi yaþatan bütün sanatçýlarýmýzý caný gönülden kutluyorum” dedi.

Kutlamalarýn Zafer Haftasý boyunca devam edeceðimi belirten Kýþ, “Zafer Bayramý kutlamalarýmýz, 30 Aðustos'a kadar devam edecek. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ile Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýklarý, düzenledikleri etkinliklerle 30 Aðustos'a kadar Mersin'in her bir noktasýnda sizlerle olacak. 30 Aðustos akþamý da yine bu meydanda, Nova Norda ve Gazapizm'in konserleri gerçekleþecek” diye konuþtu.

Etkinliðe katýlan vatandaþlardan Yaþar Bahçeci, çok güzel bir akþam geçirdiklerini ifade ederek, “30 Aðustos Zafer Bayramý'nda böyle bir hatýrlatma yaptýðý için Büyükþehir Belediyesini tebrik etmek lazým. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Atatürk'ü caný gönülden anmýþ olduk" þeklinde konuþtu.

Merve Durgut Gökdaþ ise bu akþam 30 Aðustos ruhunu yaþadýklarýný belirterek, “Etkinlik çok keyifliydi. Akýþ asla sýkýcý deðildi. Zaten tarihsel süreci o kadar güzel anlatmýþlar ki, yeri geldi biz de eþlik ettik. Bunun yaný sýra halk oyunlarý da renk katmýþtý. Çok keyif aldýk. Bize bu ruhu tekrar yaþattýðý için, ayrýca Baþkanýmýz Vahap Seçer'e çok teþekkür ediyorum” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.