sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TEKERLEKLÝ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI 2. LÝG’DE

  •  26 Aðustos 2022 Cuma 13:56

Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takýmý, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi 2022-2023 sezonunda 2. Lig’de yer almaya hak kazandý.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Baþkaný Avukat Muaz Ergezen tarafýndan, Akdeniz Belediye Spor Kulübü Derneðine gönderilen 25 Aðustos 2022 tarihli resmi yazýda, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu 1. Ligi'nde yer alan Çanakkale Boðazgücü Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takýmý'nýn, 2022-2023 sezonunda 3. Lig'de faaliyetlerini sürdürme kararý aldýðý belirtildi.

Resmi yazýnýn devamýnda, Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takýmýnýn, Antalya'da oynanan 2021-2022 sezonu 3. Lig Play-Off müsabakalarýný 4'üncü olarak tamamladýðý hatýrlatýlarak, Çanakkale ekibinin aldýðý ligden çekilme kararý sonucunda Akdenizli ekibin, 2022-2023 sezonunda 2. Lig'de yer almaya hak kazandýðý ifade edildi.

Akdenizli ekip, 2. Lig þansýný averajla kaybetmiþti

Akdeniz Belediye Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takýmý, 2021-2022 sezonunda Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi B Grubu'nda, sezonu grup 2'ncisi olarak tamamlayýp Play-Off maçlarýna katýlma hakký kazanmýþtý. Antalya'da oynanan Play-Off maçlarýný 4'üncü tamamlayan Akdenizli ekip, averajla 2. Lig'e çýkma þansýný kaybetmiþti. Fakat 1. Lig'de mücadele eden Çanakkale Boðazgücü Spor Kulübü, ligden çekilip 3. Lig'de mücadelesini sürdüreceðini federasyona resmi yazý ile bildirdi. Bu geliþme karþýsýnda federasyon tarafýndan Akdeniz Belediye Spor Kulübü Derneði'ne gönderilen resim yazýda, Akdenizli ekibin 2. Lig'e çýkmaya hak kazandýðý kaydedildi.

“Sporcularýmýzýn sevinç ve heyecanýný paylaþýyorum”

Bu geliþme karþýsýnda bir açýklama yapan Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak; “Akdeniz Belediye Spor Kulübümüz bünyesine katýldýðý daha ilk yýlýnda bir üst lige çýkma baþarýsý gösteren Tekerlekli Sandalye Basketbol Takýmýmýzý ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, bu sürpriz geliþme sonucu 2. Lig'e çýkmalarýnýn sevinç ve heyecanýný, en az sporcularýmýz kadar ben de yaþýyorum. Sporcularýmýzýn, katýlmaya hak kazandýðý 2. Lig'de oynayacaklarý maçlarda da büyük baþarýlar elde edeceklerine ve bir üst lige çýkacaklarýna gönülden inanýyorum” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.