sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KÝCK BOKS KURSU DEVAM EDÝYOR

  •  26 Aðustos 2022 Cuma 11:56

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenen Kick Boks Yaz Kursu gençlerden yoðun ilgi görüyor.

Yeniþehir Belediyesi Spor Salonunda gerçekleþtirilen antrenmanlara, 8-11 yaþ grubu öðrenciler ile 12 yaþ üstü öðrenciler katýlýyor.

Haftada 3 gün gerçekleþtirilen çalýþmalar hakkýnda bilgi veren Kick Boks ve Muay Thai antrenörlerinden Fatih Kaya, hedeflerinin saðlýklý ve dinç çocuklar yetiþtirmek olduðunu belirterek, “Biz aslýnda þiddete karþý teknikler de öðretiyoruz ama asýl amacýmýz sporcu yetiþtirmek. Çocuklarýn çoðu baþlangýçta o amaçla geldiler ama biz burada sporcu yetiþtiriyoruz, güzel bir nesil yetiþtiriyoruz. Saðlýklý, dinç çocuklar yetiþtiriyoruz. Hedefimiz bu” dedi.

“Kendimi korumak için katýlmýþtým, þimdi ringleri düþünüyorum”

Kadýnlara karþý yaþanýlan þiddet olaylarýnýn ardýndan kick boks kurslarýna katýlmaya karar verdiðini söyleyen Gülþen Güvendir, “Benim amacým aslýnda kendimi korumaktý. Ülke þartlarýndan dolayý, kadýnlarýn bir takým dövüþ sporlarý ile kendilerini korumalarý gerektiðini düþünüyorum. Buraya baþlama amacým aslýnda buydu ama dövüþ sporunu tanýdýkça sevdim. Þu anda bu alanda ringlere çýkmayý ve þampiyonluðu düþünmeye baþladým” ifadelerini kullandý.

“Herkesin en azýndan bir savunma sporu öðrenmesi gerekir””

Hedefinin ringlere çýkmak deðil, kendini geliþtirmek olduðunu belirten Yaðmur Kulaksýz ise “Ben aslýnda kendimi savunmak için bu kursa kaydoldum. Bence herkesin en azýndan bir savunma sporunu öðrenmesi gerekiyor. Bu spor ilgimi çekiyor, o yüzden baþlamak istedim. Mersin Büyükþehir Belediyesinin böyle bir kurs düzenlemesi de beni teþvik etti ve buraya geldim. Hedefim ringlere çýkmak deðil ama kendimi geliþtirmek” diye konuþtu.

“Milli Takýma katýlmak istiyorum”

Büyükþehir Belediyesinin kick boks kursunda kendisini geliþtirip, Milli Takýma katýlmak istediðini söyleyen Bilal Savul, “Milli takýma katýlmak istiyorum. Savunma sporunu öðrenmek ve güzel bir arkadaþ ortamýnda spor yapmak istiyoruz. O yüzden geldik, baþladýk” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.