sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ 30 AÐUSTOS’A HAZIR

  •  25 Aðustos 2022 Perþembe 12:25

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 30 Aðustos Zafer Bayramý’nýn 100. yýlýný dolu dolu etkinlikler ve konser programlarý ile kutlamaya hazýrlanýyor. Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin öncülüðünde gerçekleþtirilecek etkinliklerle, Mersin merkez ve ilçelerde çok sayýda kutlama programý yapýlacak.

Büyükþehir Belediyesi, 30 Aðustos tarihinden önce baþlayacak olan ve haftaya yayýlacak programlara, Mersinli vatandaþlarý davet ediyor. Birçok sanatsal ve sportif etkinliklerle 30 Aðustos coþkusuna yakýþýr etkinlikler düzenleyecek olan Mersin Büyükþehir Belediyesi sayesinde, Mersinliler zafer coþkusunu doya doya yaþayacak. Zafer Bayramý etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan, 26 Aðustos Cuma günü saat 20.30'da Özgecan Aslan Meydaný'nda özel bir etkinlik düzenlenecek. ‘Zafere Doðru 100. Yýl Oratoryosu'nda, Büyükþehir Belediyesi Sanat Topluluklarý'nýn oluþturduðu orkestra ve tiyatro sanatçýlarý, büyük zaferin tarihsel sürecini aryalar, napolitenler ve türküler eþliðinde sahneleyecek. 30 Aðustos Zafer Bayramý günü de saat 20.00'de yine Özgecan Aslan Meydaný'nda Nova Norda konseri ve ardýndan ayný yerde saat 21.30'da Gazapizm konseri ile 30 Aðustos coþkusu taçlanacak. Yine 30 Aðustos'ta Mut Kozlar Yaylasý'nda Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý koordinesinde konser düzenlenecek.

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafýndan da vatandaþlarýn katýlýmlarý ile sportif faaliyetler düzenlenecek. 26-30 Aðustos tarihlerinde gerçekleþtirilecek sportif etkinlikler çerçevesinde Mersin'de ilk defa yapýlacak olan çim hentbolundan tek pota basketbol ve yüzme yarýþmalarýna kadar çok sayýda faaliyet Mersinlileri bekliyor. Ayrýca 11 Temmuz'da baþlayan Fýndýkpýnarý Zafer Kupasý Futbol Turnuvasý'nýn final müsabakasý da 30 Aðustos'ta oynanacak. 30 Aðustos Zafer Bayramý Spor Þenlikleri çerçevesinde 27-28 Aðustos tarihlerinde Babil'deki Cumhuriyet Gösteri Merkezi'nde basketbol ve çim hentbolu yapýlacak. Etkinlikler saat 18.00'da baþlayacak. Ayrýca 27 Aðustos tarihinde Mersin Büyükþehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri'nde saat 09.00'da yüzme etkinlikleri gerçekleþecek.

"Kutlamalarýmýz 26 Aðustos'ta baþlýyor"

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, gerçekleþtirilecek programlar hakkýnda. “Kutlamalarýmýza 26 Aðustos Cuma günü saat 20.30'da, Özgecan Aslan'da yapacaðýmýz özel bir etkinlikle baþlayacaðýz. Mersin Büyükþehir Belediyesi Sanat Topluluklarý'nýn oluþturduðu orkestra ve tiyatro sanatçýlarýyla birlikte bu büyük zaferi kazanmamýzý saðlayan, Türk milletinin gerçekleþtirdiði bu büyük zaferin yolculuðunu anlatan bir metine uygun aryalar, napolitenler ve türkülerin oluþturduðu bir konsept üzerinden bir gösteri organize ediyoruz. Ýçinde Nutuk'tan da sözlerimiz var ve Türk milletinin bu büyük zaferi kazandýðý yolculukta yaþadýklarý o onuru, mücadelesini anlatan, gerçekten çok dokunaklý, herkesin kalbine yansýyan özel bir etkinlik olacak” dedi.

Tüm vatandaþlarý 26 Aðustos Cuma günü saat 20.30'da Özgecan Aslan Meydaný'na davet eden Özdülger, “Bu eserin içerisinde Ankara Operasý'ndan, Mersin Operasý'ndan solist sanatçýlar da bulunmakta. Ayný zamanda Adana Senfoni ve Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin de sanatçýlarý, bizim kendi orkestramýza takviye olacak. Gerçekten görkemli, güzel bir etkinlik olacak” diye konuþtu.

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkaný Emrullah Taþkýn da 30 Aðustos Zafer Bayramý çerçevesinde yapýlacak olan sportif faaliyetler hakkýnda þu bilgileri paylaþtý:

“26 ve 30 Aðustos arasý, Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak bir dizi spor etkinliklerimiz var. Çim hentbolu Mersin'de ilk defa yapýlacak bir etkinlik. Sahilde yapacaðýz. Ayný zamanda tek pota basketbol var. Bu da sahilde yapýlacak. Ýsteyen herkes katýlabilir, halkýmýzý bekliyoruz. Ayrýca yüzme yarýþmalarýmýz olacak. Bunlarýn yanýnda 11 Temmuz'da Fýndýkpýnarý'nda baþlayan Zafer Kupasý Futbol Turnuvasý'nýn final karþýlaþmasý da 30 Aðustos tarihinde gerçekleþecek.”

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.