sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

HALTERCÝLER, KONYA’DAKÝ ÞAMPÝYONADAN MADALYA ÝLE DÖNMEYÝ HEDEFLÝYOR

  •  24 Aðustos 2022 Çarþamba 14:01

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde yetiþen lisanslý halter sporcularý, Minikler Halter Türkiye Þampiyonasý’nýn ikinci etap hazýrlýklarýný tamamladý.

25-27 Aðustos 2022 tarihleri arasýnda Konya Akþehir Gençlik ve Spor Ýlçe Müdürlüðü Zekai Baloðlu Spor Salonu'nda gerçekleþecek olan þampiyonanýn ikinci etabýnda, Büyükþehir Belediyesi bünyesinden 4 kýz, 1 erkek lisanslý halter sporcusu yarýþacak. Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri bünyesinde halter branþýnda ilerleyen Hilal Kavin Kutlay, Reyhan Opçin, Nesrin Baþaran, Ecrin Sakar ve Arda Cesim Kamar, 17 Nisan 2022'de Tarsus'ta gerçekleþen Türkiye Þampiyonasý seçmesi olan Ýl Þampiyonasý'nda da yüksek baþarý göstererek önemli dereceler elde etmiþlerdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi'nde halter antrenörü olarak görev yapan Süleyman Altuð, yarýþmanýn ikinci etabýndan da madalyalarla dönmek için çok çalýþtýklarýný belirterek, “Þu anda önümüzde Minikler Türkiye Þampiyonasý var. Þampiyonada, Büyükþehir Belediyesi Spor Kulübü'ne lisanslý 4 kýz, bir de erkek sporcumuz yarýþacak. Burada çocuklarýmýz gösterdikleri sportif performansla ve totalde kaldýrdýklarý aðýrlýkla sýralamaya girecekler. 3 ay önce gittiðimiz birinci etap yarýþmada 5 madalya almýþtýk. Þimdi gideceðimiz ikinci etap yarýþmada da inþallah 5 madalya alacaðýz. Bu arada, 2 yarýþ arasýnda bir okullar arasý Türkiye Þampiyonasý'na katýlýp, oradan da 2 madalya ile döndük” dedi.

Çok kýsa bir sürede tüm sporcularý olimpiyata hazýrlýk merkezlerine gönderip milli takýmlarda yer aldýrmayý amaçladýklarýný belirten Altuð, “Avrupa'da ve dünyada madalya almayý hedefliyoruz. Hepsi 2010 doðumlu 12 yaþ minik sporcular. Çekirdekten baþladýk. Ýnþallah büyüklerde de hedefimiz olimpiyatlara kadar gitmek” diye konuþtu.

“Yarýþmanýn ikinci etabýnda iyi bir derece yapmak istiyoruz”

Halter sporcularýndan Hilal Kavin Kutlay ise bir yýldýr aktif olarak halter sporu ile uðraþtýðýný kaydederek, "Önceden 4 yýllýk bir jimnastik geçmiþim var. Önceki Minikler Halter Türkiye Þampiyonasý'nda Türkiye 2'ncisi oldum. Þimdi ikinci etabýnda da güzel bir derece yapmak istiyorum. 36 kilo silkme, 26 kilo koparma yapýyorum. Giresun'da yapýlan Yýldýzlar Okullar Arasý Türkiye Þampiyonasý'nda da Türkiye 3'üncüsü oldum” þeklinde konuþtu.

Yoðun bir antrenman sürecinden geçtiklerini söyleyen Ecrin Sakar da “Yarýþmaya gayet iyi hazýrlandýk. Halter branþýnda ilerliyorum. Antrenmanlarým gayet güzel geçiyor. Bir önceki yarýþ iyiydi, ama bunda daha iyi bir derece yapmaya çalýþacaðým” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.