sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE KÜLTÜR SANAT ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR

  •  22 Aðustos 2022 Pazartesi 13:32

Mersin Büyükþehir Belediyesinin, il genelinde gerçekleþtirdiði kültür sanat etkinlikleri devam ediyor.

Bu çerçevede, ‘Her Köy Bizim Köyümüz' sloganý ile yollara çýkan ve etkinlikleri çocuklarýn ayaðýna kadar götüren Kültür ve Sosyal Ýþler Daire Baþkanlýðýna baðlý ekipler, bu kez de Silifke ilçesi Gökbelen Mahallesindeydi. Halat çekme, çuval yarýþý, yumurta taþýma gibi pek çok geleneksel sokak oyunlarýnýn yaný sýra, orta oyunu, yüz boyama, resim ve daha pek çok aktivitenin öðretmenler eþliðinde gerçekleþtiði etkinlikte, Gökbelen ve civar mahallelerde yaþayan çocuklar keyifli saatler yaþadý. Düzenlenen yarýþmalarla da hem eðlenen hem de çeþitli hediyeler kazanan çocuklara, pamuk prenses ve palyaço da eþlik ederek oyunlar oynattý. Kurabiye ikramýnýn da yapýldýðý etkinlik sayesinde çocuklar; televizyon, telefon ve tabletten uzak bir gün geçirerek, akranlarýyla birlikte olarak sosyalleþmenin keyfine vardý.

“Çocuklarýmýzýn böyle bir etkinliðe çok ihtiyacý vardý”

Etkinliðe katýlan Zeynep Balcý, “Büyükþehir Belediyesinin gerçekleþtirdiði bu etkinlikten çok memnun olduk. Çocuklarýmýzýn da ihtiyacý vardý” derken, Hatice Doðan, “Gökbelen yaylamýza Büyükþehir Belediyesi tarafýndan böyle bir etkinliðin gelmesi bizi çok mutlu etti. Çocuklarla beraber, biz de çocuk olduk. Onlarý izliyor ve mutlu oluyoruz. Çok teþekkür ederiz”ifadelerini kullandý.

“Yine olsa geleceðim”

Etkinliðe katýlan miniklerden Berfin Sönmez, “Çok güzel geçiyor. Hediyeleri çok merak ediyorum. Kuklalar geldi, danslar ettik. Çok güzeldi” cümleleriyle mutluluðunu ifade ederken, Þanlýurfa'dan yakýnlarýný ziyarete gelen ve tesadüfen etkinliðe katýlan Emre Deniz ise “Boya yaptýlar. Balon aldým. Kurabiye daðýttýlar. Korsan abimiz geldi. Yine olsa yine geleceðim” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.