sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GÜLTAK: "SADECE 2 AYDA BÝN 500 ÇOCUÐUMUZU SPORLA TANIÞTIRDIK"

  •  19 Aðustos 2022 Cuma 09:23

Mersin’in merkez Akdeniz ilçe Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, bu yaz tatilinde de aileler ve çocuklarýn yoðun ilgi gösterdiði yaz spor okulu futbol kursunun kapanýþ törenine katýlarak, eðitimlerini tamamlayan minik sporcular ve aileleri ile bir araya geldi. Akdeniz’in, artýk sporun merkezi olduðunun altýný çizen Baþkan Gültak, sadece Temmuz ve Aðustos ayý içinde futbol, basketbol, tenis ve yüzme kurslarýndan bin 500 çocuðun faydalandýðýný belirtti.

Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðü'nce, Akdeniz'de ikamet eden 6-13 yaþ arasýndaki çocuklarýn hem çeþitli spor dallarýný öðrenmeleri hem de sosyalleþmelerine yönelik düzenlenen yaz spor okullarý kapanýþ töreni, Baþkan Gültak'ýn da katýlýmýyla gerçekleþtirildi. Þafak Erdur-Seyfi Ali Türkoðlu futbol sahasýnda verilen kurslara katýlan çocuklar, yaz tatili boyunca yaþýtlarýyla doyasýya eðlendi, yeteneklerini geliþtirdi. Törende minik sporcular ve aileleri, yaz spor okullarý projesini Akdeniz'de hayata kattýðý için Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak'a teþekkür etti.

“Akdenizli bin 500 çocuðumuza eðitim verdik"

Buluþmada, belediyenin futbol kulübü oyuncularýyla ayak tenisi de oynayan Gültak, futboldaki maharetini bir kez daha gösterdi. Kurslar hakkýnda bir deðerlendirme yapan Gültak, “Okullar kapanýr kapanmaz, Seyfi Ali Türkoðlu tesislerimizde Temmuz ve Aðustos aylarýnýn planlamasýný yaparak çocuklarýmýzla burada buluþtuk. Antrenörlerimiz ve müdürlerime teþekkür ediyorum. Çocuklarýmýzla birebir ilgilendiler, hem katýldýklarý spor branþlarýný öðrettiler hem de çocuklarýmýzýn güzel vakitler geçirmesini saðladýlar. Yýl içerisindeki ders yoðunluðunu üzerlerinden attýlar. Çocuklarýmýz, kazandýklarý bu güzel enerji ile Eylül ayýnda okullarýna baþlayacaklar. Yýlmaz Güney Gençlik Merkezi içinde bulunan yüzme havuzu ile portatif yüzme havuzunda da 2 ay içinde 700 çocuða yüzme öðrettik. Temmuz ve Aðustos aylarý içinde tenis, basketbol, futbol ve yüzme dalýnda toplam bin 500 çocuðumuza eðitim verdik, ailelerini de mutlu ettik. Çocuklarýmýz burada bir disiplin sahibi oldular, sporcu ahlakýný kazandýlar. Kurslarýmýza katýlan tüm çocuklarýmýza okul hayatlarýnda da baþarýlar diliyorum” dedi.

“Çocuðum sporla ilk kez tanýþtý”

Akdeniz Belediyesinin yaz futbol okulu kapanýþ törenine katýlan minik sporcularýn aileleri de Baþkan Gültak'a yoðun sevgi gösterileri göstererek, ilçede yaptýðý çalýþmalarýn yaný sýra, spora yönelik yatýrýmlarý dolayýsýyla teþekkür ettiler. Çocuðunun sporla ilk kez tanýþtýðýný belirten bir veli; “Altý yaþýndaki çocuðum bugünkü törene baþkan amcasýnýn da katýlacaðýný öðrendikten sonra heyecandan yerinde duramadý. Beni ve eþimi buraya 2 saat öncesinden getirdi. Çocuðum Sayýn baþkanýmýz Mustafa Gültak sayesinde sporla tanýþtý ve bu yüzden baþkanýmýzý çok seviyor. Baþkanýmýza Akdeniz'e sunduðu hizmetler ve kazandýrdýðý spor tesislerinden dolayý teþekkür ediyoruz” diye konuþtu.

Eylül ile Lina'nýn hayali, kadýn futbol milli takýmýnda oynamak

Akdeniz Belediyesi yaz spor okulunun bu yýlki kursiyerleri arasýnda, 6 yaþýndaki Eylül Ada Yýldýrým ile 7 yaþýndaki Lina Oruç adlý minik kýzlar da yer aldý. Baþkan Gültak, Eylül ve Lina ile sohbet ederek yakýndan ilgilendi. Miniklerin hayali, ileride kadýn futbol milli takýmýnda oynamak. Lina ve Eylül, yaz spor okulu kursuna katýlarak futbola ilk adýmý atarken, ailelerinin desteðiyle spor okuluna kaydolan ve futbol branþýnda eðitim alan kýz çocuklarý öðrendiklerini sergilerken göz doldurdu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.