sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE AÇIK HAVA SÝNEMA GÖSTERÝMÝ ’BERGEN’ FÝLMÝ ÝLE BAÞLIYOR

  •  12 Aðustos 2022 Cuma 13:40

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin geleneksel yaz sinema etkinliði, seyirciden gördüðü yoðun ilgiyle giþe rekorlarý kýran ’Bergen’ filmi ile devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Müdürlüðünün geleneksel hale getirdiði açýk hava sinema gösterimi sürüyor. Bu yaz ilk gösterim, Türkiye'de giþe rekorlarý kýran, ülke dýþýnda da ciddi bir giþe baþarýsý elde eden, asýl adý Belgin Sarýlmýþer olan Bergen'in hayatýný konu edinen film ile baþlýyor.

Gösterim, 13 Aðustos Cumartesi günü

Arabeskin kraliçesi olarak nitelenen Bergen'in hayatýný anlatan filmin ücretsiz gösterimi, Mersin Millet Bahçesi sahil etabýnda (eski lunapark), 13 Aðustos Cumartesi günü, saat 20.00'de gerçekleþecek.

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, yaptýðý açýklamada, açýk hava film kültürünü yeniden canlandýrdýklarýný belirtti, vatandaþlarý filmi izlemeye davet etti. “Akdenizlilerin özlemini duyduðu kültürel etkinliklerimize yeniden baþlýyoruz” diyen Gültak; “Akdeniz yaz akþamlarýnda, nostaljik bir geleneði yaþatmak ve keyifli anýlar biriktirmek için etkinlikler zincirine devam edeceðiz. Akdeniz'de artýk yaz akþamlarý, huzur, mutluluk ve keyifle geçiyor. Yeþilçam filmlerinin nostaljisi ve sýcaklýðýný hatýrlatan açýk hava sinema gösterimlerine her yaþtan vatandaþýmýzýn ilgi göstereceðine inanýyorum” dedi.

Bergen filmi hakkýnda

Arabeskin unutulmayan kadýn seslerinden biri olan Bergen'in hayatýný anlatan filmde, Bergen olarak bilinen Belgin Sarýlmýþer'in, Ankara'dan Adana'ya, oradan da yaþadýðý aþkýn ardýndan ebediyete uzanan hayatýný anlatýyor. Eþi tarafýndan uðradýðý saldýrý sonucu henüz 30 yaþýndayken yaþamýný yitiren Bergen'in hayatýný konu alan, baþrollerinde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beþikçioðlu'nun yer aldýðý film, Türkiye'de kýrdýðý rekorlarýn ardýndan ülke dýþýnda da giþe baþarýsý elde etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.