sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR BELEDÝYESÝ ’ÝÐNE OYASI FESTÝVALÝ’NE HAZIRLANIYOR

  •  11 Aðustos 2022 Perþembe 16:34

Toroslar Belediyesi, Çamlýyayla Belediyesi ortaklýðýnda ’6. Toroslar Belediyesi, Çamlýyayla Belediyesi ortaklýðýnda ’6. Geleneksel Çamlýyayla Ýðne Oyasý Festivali’ düzenliyor.

17-21 Aðustos tarihleri arasýnda gerçekleþecek festivalde, Türk kültüründe el sanatlarý açýsýndan önemli bir yer tutan iðne oyalarý görücüye çýkacak. Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eðitim Kurslarýnda (TORTEK), el emeði göz nuru ile üretilen iðne oyalarý Mersinlilerin beðenisine sunulacak.

'Ýlk etkinlikler Çamlýyayla'da'

Sergiler, halk oyunlarý gösterileri, defile ve konserlerle taçlanacak olan festivalin ilk etkinliði Çamlýyayla ilçesinin Zevzek Tepesinde yapýlacak. 17 Aðustos Çarþamba günü saat 16.00'da Ankaralý Ayþe'nin konseri ile baþlayacak olan festival, yine Zevzek Tepesinde 18 Aðustos Perþembe günü Yörükoðlu Selim konseri ile devam edecek.

Ünlü sanatçý Orhan Hakalmaz, Soðucak'ta sahne alacak

Festival coþkusu, 20 -21 Aðustos tarihlerinde Toroslar'da da ayrý bir güzellikle yaþanacak. TORTEK kursiyerleri tarafýndan el emeði ile üretilen birbirinden renkli iðne oyalarý, Toroslar Soðucak Güreþ Alanýnda iki gün boyunca sergilenecek. Toroslar'da, 20 Aðustos Cumartesi günü saat 16.00'da baþlayacak kortej yürüyüþü, halk oyunlarý gösterileri ve defilelerin yer alacaðý etkinlikler; Yörükoðlu Selim Konseri ile devam edecek. Festival, Türk Halk Müziði Sanatçýsý Orhan Hakalmaz'ýn 21 Aðustos Pazar günü sahne alacaðý konser ile son bulacak. Ünlü Sanatçý Hakalmaz, sevilen türkülerini Mersinliler için seslendirecek.

“Kadýnlarýn emeðinin deðerini bulmasýný istiyoruz”

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Çamlýyayla Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediði Ýðne Oyasý Festivali'nin kültürel deðerlerin yaþatýlmasýnda önemli bir misyon üstlendiðine dikkat çekti. Toroslar Belediyesi olarak festivalin paydaþý olmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný söyleyen Yýlmaz, tüm hemþehrilerini 17-21 Aðustos tarihleri arasýnda Çamlýyayla ve Toroslar'da gerçekleþtirecekleri etkinliklere davet etti.

Yýlmaz; “Kadýnlarýn el emeði göz nuruyla yaptýklarý iðne oyasý ürünler, her geçen yýl daha da ilgi görüyor. Geleneksel hale gelen bu festival, kentimizin kültür ve turizm potansiyelini ortaya çýkaracak ve tanýtýmýna katký sunacak önemli bir etkinlik. Bu festivali Çamlýyayla Belediyemiz ile ortaklaþa yapacak olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Toroslar Belediyesi olarak TORTEK atölyelerimiz ile kursiyerlerimizin bir yandan meslek sahibi olmasýný saðlarken bir yandan da sanatsal ve kültürel geliþimlerine fayda olacak çalýþmalar yapýyoruz. Kursiyerlerimizin hem güzel vakit geçirdiði hem de meslek edindiði bu eðitimlerimizden biri de Ýðne Oyasý. Öðrenmenin yaþý yok. Tüm hemþehrilerimizi kurslarýmýza bekliyoruz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.