sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PRO BEACH TOUR MERSÝN ETABI KIZKALESÝ’NDE BAÞLADI

  •  6 Aðustos 2022 Cumartesi 14:27

Mersin Büyükþehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) iþbirliði ile düzenlenen ’Pro Beach Tour Plaj Voleybolu Türkiye Turu Mersin Etabý’ Kýzkalesi sahilinde baþladý.

Türkiye'nin yaný sýra KKTC ve Ukrayna'dan da sporcularýn katýldýðý turnuvada, 17 erkek 12 kadýn takýmý kýyasýya mücadele ediyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Hasan Gökbel, bu organizasyonun öncelikle Mersin'in tanýtýmý açýsýndan çok önemli olduðunu söyledi. Kýzkalesi'nin Mersin için önemli bir turizm merkezi olduðunu ve Pro Beach Tour Plaj Voleybolu Mersin etabýndaki amacýn, her þeyden önce Mersin'i tanýtmak olduðunu söyleyen Gökbel, “Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri dairemizin, Türkiye Voleybol Federasyonu ile ortak düzenlediði bu etkinlikte Mersin'i ve özellikle turizm merkezi olan Kýzkalesi'ni tanýtmak birinci hedefimiz. Ýkinci hedefimiz ise Mersin'de sportif etkinliklerin yoðun bir þekilde gerçekleþmesi. Takvimimize baktýðýmýz zaman, Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin 2022 yýlý programýnda, çok önemli ulusal ve uluslararasý spor etkinlikleri görülüyor. Bu turnuva bittikten sonra, Eylül ayý içerisinde 5 ayrý kategoride gerçekleþecek ve en uzunu 55 kilometre olan Kilikya Ultra Maratonu var. Onun hemen arkasýndan Ekim ayýnda, 14.'sünü yapacaðýmýz Tarsus Yarý Maratonu var. Son olarak da, 2023 Nisan ayýnda yapacaðýmýz 5. Mersin Tam Maratonu var. Bu þu demek Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, Baþkanýmýz Vahap Seçer'in öncülüðünde, Mersin'i bir spor kenti yapma noktasýnda ve Mersin'i spor etkinlikleri ile tanýtmak noktasýnda çok ciddi projelerimiz var. Bu proje de bunlardan biri” diye konuþtu.

“Tatilcilere de güzel bir etkinlik”

Pro Beach Tour Mersin etabý için, TVF yetkilileri ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý'nýn oldukça koordineli bir çalýþma yaptýklarýna dikkat çeken Gökbel, “Bu turnuvaya, ülkemizin sporcularýnýn yaný sýra, Ukrayna ve KKTC'nin takýmlarý da katýldýlar. Geniþ katýlýmlý bir turnuva oldu. Tatilcilere de gerekli duyurularý yaptýk. Mersin'den ve civar ilçelerden buraya hafta sonu gelecek tatilcilere de, güzel bir etkinlik olacaðýný düþünüyorum” ifadelerini kullandý.

Pro Beach Tour Mersin etabýnýn uluslararasý katýlýma açýk Türkiye serisi etabý olduðunu belirten TVF Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oðuz Deðirmenci ise “Mersin etabý olarak þu an, Türkiye'nin en yoðun katýlýmlý etabýný Mersin Büyükþehir Belediyesi ile birlikte gerçekleþtiriyoruz. Önceden yeterli bir zaman aralýðýnýn býrakýlmýþ olmasý ve sporcularýn önceki organizasyonlardan Mersin'i tanýyor olmalarý önemli ve büyük bir etken. KKTC'den ve Ukrayna'dan katýlýmcýlar var. Daha yoðun bir katýlým da olabilirdi, ama pandemi nedeni ile olmadý. Fakat önümüzdeki seneler, uluslararasý organizasyonlarý inþallah buraya getireceðiz” þeklinde konuþtu.

Bu tür organizasyonlarýn Kýzkalesi'nde yapýlmasýndan son derece memnun olduklarýný söyleyen Kýzkalesi esnaflarýndan Gökhan Çakýr, “Kýzkalesi'ni tanýtan, geliþmesini saðlayan bir organizasyon. Beldemizin ve mahallemizin isminin bu tür bir organizasyonda duyurulmasý, bizim için çok önemli bir þey. Bu, burada yapýlan 2. büyük organizasyon. Daha öncesinde düzenlenen konserler olsun, bu tür turnuvalar olsun Kýzkalesi'nin isminin duyurulmasý adýna çok önemli organizasyonlar” dedi.

Pro Beach Tour Mersin etabý, 7 Aðustos 2022 Pazar günü oynanacak final maçlarýnýn ardýndan sona erecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.