sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’ÜZÜM ÞENLÝÐÝ’ COÞKUSU

  •  25 Temmuz 2022 Pazartesi 10:42

Mersin’de, Akdeniz Belediyesince bölge üreticileriyle birlikte ilk kez düzenlenen ’Esenli Üzüm Þenliði’, sýcak havaya raðmen büyük ilgi görürken renkli görüntülere sahne oldu

Mersin'de, Akdeniz Belediyesince bölge üreticileriyle birlikte ilk kez düzenlenen 'Esenli Üzüm Þenliði', sýcak havaya raðmen büyük ilgi görürken renkli görüntülere sahne oldu.

Kentin üzüm diyarý Esenli Mahalle Meydaný'nda ilki organize edilen þenliðe, sýcak ve nemli havaya raðmen katýlým yoðun oldu. Ödüllü en iyi üzüm yarýþmasý, çocuk aktivite ve oyun alanlarý, illüzyon gösterileri, Kafkas Halk Oyunlarý Grubunun gösterisi ile renklenen þenlikte, Esenlili üzüm üreticileri ve þenliðe katýlan vatandaþlar, ilk kez böylesi bir þenliðin mahallelerinde düzenleniyor olmasýndan duyduklarý sevinç ve mutluluðu dile getirdi. Esenlili ve civar mahallelerden gelen üreticiler de açtýklarý stantlarda üzüm çeþitleri ile birlikte, üzüm veya çekirdeðinden yapýlan ürünlerini sergileyip konuklarýn beðenisine sundu.

“Sýrada üçüncü balýk festival ile gül festivali var”

Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, etkinlikte yaptýðý konuþmada, þenliðe büyük ilgi gösteren konuklara teþekkür ederek, “Seçildiðimiz zaman Esenli'de üzüm, Karaduvar'da balýk, Dikilitaþ Bekirde bölgesinde de kesme gül festivali yapacaðýmýzýn sözünü vermiþtik. Karaduvar'da balýk festivalinin ilkini gerçekleþtirdik, ardýndan pandemi geldi. Tabi birçok þey aksadý. Sonrasýnda geçen sene Karaduvar Balýk Festivali'nin ikincisini düzenledik. Bugün de Esenli'de üzüm þenliðini yapýyoruz. Allah'ýn izniyle 2023 Nisan ayýnda da Dikilitaþ ve Bekirde'de gül festivalini gerçekleþtireceðiz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.