sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN, MUT’UN DOÐAL VE TARÝHÝ GÜZELLÝKLERÝNÝ GEZDÝ

  •  25 Haziran 2022 Cumartesi 12:38

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mut ilçesindeki tarihi ve doðal güzelliklerinden Alahan Manastýrý, Yerköprü Þelalesi, Karacaoðlan Çýnaraltý Parký ve Karaekþi Tabiat Parkýný gezerek, yetkililerden bilgi aldý.

Mersin Valiliðinden yapýlan açýklamaya göre, Vali Pehlivan, Mut ilçesini ziyaretinde yerel yöneticiler ve vatandaþlarla bir araya gelmesinin ardýndan Mersin'in turistik zenginlikleri arasýnda öne çýkan doðal ve tarihi yerleri de gezdi.

Vali Pehlivan, gezisine UNESCO tarafýndan 2000 yýlýndan itibaren Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan, Anadolu'daki en eski ve iyi korunmuþ Doðu Roma manastýrlarýndan biri olan Alahan Manastýrýný ziyaretle baþladý. Pehlivan, Erken Hristiyan sanatýnda ve Doðu Roma mimarlýk tarihinde önemli bir yere sahip olan Toroslar'ýn Göksu Vadisine bakan yamacýnda bin 280 metre yükseklikte kurulmuþ, 6. Yüzyýlda hac merkezi haline geldiði bilinen manastýrýn günümüze kadar ulaþan Maðara Kilise, Ýncilciler (Batý) Kilisesi, Vaftizhane, kubbeli kiliselerin öncüsü olarak kabul edilen Doðu Kilisesi, kayalara oyulmuþ keþiþ odacýklarý ve mezarlarý gezdi. Pehlivan, bu tarihi yerlerle ilgili Silifke Müze Müdürü Nilgün Abdimanoðlu'ndan bilgiler aldý.

Vali Pehlivan, Yerköprü Þelalesine hayran kaldý

Vali Pehlivan, Mut ilçesinin doðal güzelliklerinin baþýnda gelen, Tarým ve Orman Bakanlýðý Doða Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüðünce koruma altýna alýnan ve Tabiat Parký olarak tescillen Yerköprü Þelalesini de ziyaret etti. Ýlçenin doða harikasý þelale hakkýnda Doða Koruma ve Milli Parklar Þube Müdürlüðü yetkililerinden bilgiler alan Pehlivan, þelalenin suyundan da tattý. Pehlivan, bu tabii görsel þöleni çok beðendiðini belirterek, hem yerli hem yabancý turistlerin mutlaka gelip görmelerini tavsiye etti.

Pehlivan, Karacaoðlan Çýnaraltý Parkýnda vatandaþlarla bir araya geldi

Pehlivan, Vatandaþlarla Buluþma programý çerçevesinde de Karacaoðlan Çýnaraltý Parkýnda vatandaþlarla bir araya geldi. Ýçerisinde asýrlýk 5 çýnar aðacý, bir pýnar ile Karacaoðlan heykelinin de bulunduðu parkta vatandaþlarýn sorun ve taleplerini dinleyen Pehlivan, tüm kamu kurum ve kuruluþlarýnýn 7 gün 24 saat boyunca görevinin baþýnda, vatandaþýn hizmetinde olduðunu ifade etti.

Vatandaþlarla tek tek görüþen Pehlivan, kendisine iletilen konular, talep ve isteklerle ilgili çözümler üretmek için ellerinden gelen gayreti bütün kurumlarla birlikte göstereceklerini söyledi.

Pehlivan‘ýn Mut'taki son duraðý Karaekþi Tabiat Parký oldu

Vali Pehlivan, Mut ilçesindeki temaslarý çerçevesinde, Tarým ve Orman Bakanlýðý Doða Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüðünce koruma altýna alýnan ve Tabiat Parký olarak tescillen Karaekþi Tabiat Parkýný da gezdi. 8,5 hektar alanda, içerisinde doðal kaynak suyu, çýnar ve kýzýlçam aðaçlarý bulunan Karaekþi Tabiat Parkýnda piknik yapan vatandaþlarla sohbet eden Pehlivan, yetkililerden de parkla ilgili bilgi aldý.

 

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.