sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BAÞKAN YILMAZ, MOLDOVA HEYETÝNE KUVAYÝMÝLLÝYE KARARGAHI’NI TANITTI

  •  22 Haziran 2022 Çarþamba 15:35

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Silifke Belediyesi tarafýndan düzenlenen 49. Uluslararasý Silifke Müzik ve Folklor Festivali için kente gelen Moldova Milletvekili Ývanna Köksal, Moldova-Türkiye Kardeþlik Derneði Genel Baþkaný Rafet Köksal ve Moldova Gagauzya Özerk Bölgesi Kazayak Belediye Baþkaný Anatoni Uzun’u Buluklu Mahallesi’nde bulunan Kuvayimilliye Karargahý’nda aðýrladý.

Mersin Gençlik Eðitim ve Kültür Vakfý (MEGEV) Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Nihat Yýlmaz ile Baþkan Yýlmaz'ýn eþi Meltem Yýlmaz'ýn da eþlik ettiði ziyarette, iki ülke arasýndaki dostluk baðlarýnýn geliþtirilmesinin ve iþbirliðinin önemine deðinildi. Baþkan Yýlmaz, Moldova'dan gelen misafirlerine kent tarihini ve kültürel mirasý gün yüzüne çýkaran projelerinden biri olan Kuvayimilliye Karargahý'ný tanýttý. Þehit ve gazilerin anýsýnýn bir araya getirildiði, fotoðraflar, belgeler ve etnografik eserlerin yer aldýðý karargahýn Mersin için önemli bir müze olduðunu ve yeni nesle tarih bilincini aþýlamayý amaçladýklarýný belirten Yýlmaz, misafirlerine milli mücadele döneminde azim ve kararlýlýkla kazanýlmýþ olan þanlý zaferi ve bu zaferin kahramanlarýný anlattý.

Kentin doðal güzellikleri, turizm potansiyeli, sosyal ve ekonomik yapýsýyla ilgili bilgiler de veren Yýlmaz, "Moldova Milletvekili Ývanna Köksal, Moldova-Türkiye Kardeþlik Derneði Genel Baþkaný Rafet Köksal ve Moldova Gagauzya Özerk Bölgesi Kazayak Belediye Baþkaný Anatoni Uzun'u ilçemizde aðýrlamaktan büyük mutluluk duyduk. Ülkeler arasýnda kurulan gönül köprüleri, bizleri birbirimize daha çok yakýnlaþtýrýyor. Ortak arzumuz birlik ve beraberliðimizin ilelebet devam etmesi. Ýnþallah yapýlan bu ziyaret, kardeþlik iliþkilerimizin daha da geliþmesine vesile olur” diye konuþtu.

Kendilerini Toroslar'da aðýrlayan Baþkan Yýlmaz'a misafirperverliði için teþekkür eden milletvekili Ývanna Köksal ise bir arada olmaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.