sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: “MAVÝ VATANIMIZDA HER BÝR DAMLA SU ÝÇÝN MÜCADELE VERÝLÝYOR”

  •  22 Haziran 2022 Çarþamba 15:22

Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn 40’ýncý kuruluþ yýl dönümü, Mersin’de düzenlenen törenle kutlandý.

Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn 40'ýncý kuruluþ yýl dönümü, Mersin'de düzenlenen törenle kutlandý. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Vatanýmýzýn her karýþ topraðý kutsal. Karada nasýl her bir çakýl taþý için güvenlik güçlerimiz mücadele ediyorsa, denizlerimizde de mavi vatanýmýzda da her bir damla su için ayný mücadele veriliyor” dedi. Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn 40'ýncý kuruluþ yýl dönümü dolayýsýyla Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlýðýnda tören düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eþi Yýldýz Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutaný Tuðamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutaný Albay Oðuz Bavbek, Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Bedri Dursun, protokol üyeleri ile Sahil Güvenlik Komutanlýðý personel ve aileleri katýldý.

“Sahil Güvenlik Komutanlýðýmýz, 215 bin kilometrekare alanda güvenliði saðlýyor”

Törende konuþan Vali Pehlivan, 1982 yýlýnda kurulan, 2016 yýlýndan itibaren Ýçiþleri Bakanlýðýna baðlý olarak denizlerimizde silahlý kolluk kuvveti olarak görev yapan Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn çok önemli görevler yerine getirdiðini ve getirmeye devam ettiðini söyledi. Pehlivan, “Vatanýmýzýn her karýþ topraðý kutsal. Karada nasýl her bir çakýl taþý için güvenlik güçlerimiz mücadele ediyorsa, denizlerimizde de mavi vatanýmýzda da her bir damla su için ayný mücadele veriliyor. Bu hususta Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýmýz ve Sahil Güvenlik Komutanlýðýmýza baðlý birliklerimiz hayati görevler icra ediyor. Ülkemiz genelinde 4 Sahil Güvenlik Bölge Komutanlýðý var. Biri de Mersinimizde. Sahil Güvenlik Komutanlýðýmýz, 320 kilometresi Mersin'de olmak üzere bin 300 kilometreye yakýn sorumluluk sahasýyla yaklaþýk 215 bin kilometrekare alanda personeliyle, ekipmanlarýyla, botlarýyla, gemileriyle güvenliði saðlýyor” diye konuþtu.

“Kaçak göçmenlerle mücadelede zalimce deðil, insanca muamelede bulunuyorlar”

Ekiplerin, denizlerde asayiþin saðlanmasý için uyuþturucudan kaçakçýlýða kadar çeþitli görevler yaptýklarýna dikkat çeken Pehlivan, “Özellikle yasadýþý göçmen kaçakçýlýðýyla, bunu organize edenlerle ilgili de çok yoðun mücadeleler veriyor. Kaçak göçmenlerle yaptýðý mücadelede zalimce deðil, insanca muamelede bulunuyor; insanlarýn denizlerde boðulmalarýnýn önüne geçiliyor, kurtarýlýyor. Sonrasýnda gerekli hukuki iþlemler elbette ki ilgili mevzuat hükümlerine istinaden yapýlýyor. Bu süreçte medeniyet deðerlerimizle örtüþen nitelikte, uluslararasý evrensel deðerlerle ve hukuk kurallarýyla da çeliþmeyecek þekilde vazifelerini hassasiyetle yerine getiriyorlar. Sahil Güvenlik Komutanlýðý ekiplerimiz, yasadýþý unsurlara karþý çeþitli operasyonlar da yapýyorlar. Bu operasyonlarýn bir kýsmýný kurumsal bazda, bir kýsmýný da diðer kolluk birimlerimizle birlikte yürütüyorlar. Uluslararasý sularda Deniz Kuvvetlerimize baðlý ekiplerle de iþ birliði içerisinde hareket ediyorlar. Ortak tatbikatlar yerine getiriyorlar. Hasýlý diðer kolluk birimlerimiz gibi meþakkatli bir görev icra ediyorlar” ifadelerini kullandý.

Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn 40'ýncý yýl dönümünü kutlayan Vali Pehlivan, “Vatanýmýzýn korunmasý ve ülkemizin bölünmez bütünlüðü uðruna canlarýný feda eden aziz þehitlerimizi rahmetle anýyor, gazilerimize minnet ve þükranlarýmý sunuyor, Sahil Güvenlik Komutanlýðýmýzýn deðerli mensuplarýna çalýþmalarýnda üstün baþarýlar diliyorum” dedi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutaný Albay Oðuz Bavbek'in de bir konuþma yaptýðý programda, çeþitli aktiviteler ve yarýþmalar yapýlarak, Sahil Güvenlik Helikopteri ve Ýnsansýz Can Kurtarma Aracý ile kurtarma faaliyeti canlandýrýldý. Büyükþehir Belediyesi Halk Oyunlarý Ekibinin gösterisinin ardýndan ‘Akdeniz Sahil Güvenlik 40. Yýl Yelken Kupasý' ile ‘Gemicilik Yarýþmalarý'nda baþarýlý olan personele ödülleri, Vali Pehlivan ve protokol üyeleri tarafýndan verildi.

Törende, Vali Pehlivan'ýn TCSG Yaþam Gemisi Ziyaret Defterini imzalamasýnýn ardýndan, protokol üyeleri ve katýlýmcýlar Yaþam Gemisi ile denizde gezinti yaptý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.