sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: “VALÝ DE MARANGOZ DA OLSANIZ MESLEÐÝNÝZÝ HAKKINI VEREREK YAPMALISINIZ”

  •  22 Haziran 2022 Çarþamba 15:17

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, hangi meslekte olursa olsun iþini severek yapmanýn önemini vurgulayarak, “Vali de olabilirsiniz, marangoz da.

Önemli olan ne meslekle uðraþtýðýnýz deðil, o mesleði en iyi þekilde, hakkýný vererek yapýyor olmanýzdýr” dedi. Vali Ali Hamza Pehlivan, Eðitimci-Yazar Yýldýrým Alkýþ'ýn ‘Yönetim Becerileri' isimli konferansýna katýldý. Yeniþehir Proje Ýmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Yeniþehir Kaymakamý Mustafa Kýlýç, Ýl Milli Eðitim Müdürü Adem Koca ile imam hatip liseleri meslek dersleri öðretmenleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi öðretmenleri katýldý.

“Ya sevdiðin iþi yapacaksýn ya da yaptýðýn iþi seveceksin”

Vali Pehlivan, konferansýn açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, anne ve babalardan sonra çocuklarý hayata hazýrlayan, rehberlik ve önderlik eden öðretmenlerin, sadece okul sýralarýnda deðil, hayatýn her alanýnda feyiz alýnabilecek deðerler olduðunu söyledi. Pehlivan, “Hepimiz hayatýmýzda belli dönemlerden geçerek belli meslek gruplarýna yöneldik. Sahip olduðumuz mesleklerde baþarýlý olmanýn sýrrý ise ya sevdiðin iþi yapacaksýn ya da yaptýðýn iþi seveceksin. Hele ki, idealindeki mesleði yapýyorsan onun hakkýný vermelisin. Vali de olabilirsiniz, marangoz da. Önemli olan ne meslekle uðraþtýðýnýz deðil, o mesleði en iyi þekilde, hakkýný vererek yapýyor olmanýzdýr; çünkü gönüllere hitap ederseniz, zihinlere de hitap edebilirsiniz. Ýnsaný kazanabilme yolu iþte oradan geçiyor. Tabii biz bunlarý kýymetli öðretmenlerimizden öðrendik. Sizler de kýymetli öðrencilerimizi bugün bu minvalde yetiþtiriyorsunuz” diye konuþtu.

Hayat boyunca iletiþim kanallarýný kapatmamak gerektiðinin altýný çizen Pehlivan, “Hayat geliþiyor, deðiþiyor. Ýlk insandan son insana kadar deðiþen elbette ki çok þey var ama özdeki bizi biz yapan insani deðerlerimiz. Bu deðerleri muhafaza etmeli ve bir bütün olarak görmeliyiz, bu doðrultuda yaþamalýyýz. Geçmiþi asla göz ardý etmeden köklerimizden beslenmeliyiz. Bu vesileyle Yýldýrým Alkýþ hocamýza da ilimize geldikleri ve bu güzel konferansta bizlerle birlikte olduklarý için teþekkür ediyorum” ifadelerini kullandý.

Ýl Milli Eðitim Müdürü Adem Koca'nýn da bir konuþma yaptýðý program, Alkýþ'ýn ‘Yönetim Becerileri' konferansý ile devam etti.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE TRAKTÖR ÞARAMPOLE DEVRÝLDÝ: 1 ÖLÜ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ ERKEK BASKET TAKIMI YARI FÝNAL’DE

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.