sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEHER ASLAN CÝNAYETÝNÝN ESAS ZANLISI ÝÇÝN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARTILIYOR

  •  8 Haziran 2022 Çarþamba 09:59

Mersin’de geçtiðimiz yýl ekim ayýnda evinde uðradýðý silahlý saldýrýda öldürülen Seher Aslan Özkurt’un katil zanlýsý olduðu iddia edilen 2 kiþi, hakim karþýsýna çýktý. Mahkeme 2 þüphelinin de tutukluluk halinin devamýna karar verirken, esas þüpheli olan Seyfetullah S. için kýrmýzý bülten çýkarýlmasýný kararlaþtýrdý.

Mersin 3. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen duruþmaya, þüpheliler Barýþ Þ. ile Cevdet D., Seher Özkurt'un ailesi ve taraf avukatlarý katýldý. Duruþmada konuþan anne Ýpek Aslan, “Ýdam varsa idam, yoksa müebbet istiyorum” dedi. Baba Abdullah Aslan ise sanýklardan þikayetçi olduðunu belirterek, en aðýr cezayý almalarýný istedi. Cerensu Aslan ise Barýþ Þ.'nin olay anýnda telefonunu elinden aldýðýný, bu nedenle kimseye haber veremediðini vurgulayarak, "Haber verebilseydim annem ölmeyecekti” diye konuþtu. Taraf avukatlarýný da dinleyen mahkeme heyeti, 2 sanýðýn tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken, esas þüpheli olan Seyfetullah S. için kýrmýzý bülten çýkarýlmasýný kararlaþtýrýldý.

Olayýn geçmiþi

2 Ekim 2020 tarihinde sabah saatlerinde merkez Yeniþehir ilçesi Batýkent Mahallesi Soydaþ Sitesi'ne bir araçla gelen 3 kiþiden silahlý olan bir kiþi, Seher Aslan Özkurt'un (34) oturduðu sitenin 10. katýna çýktý. Silahlý þahsý karþýsýnda gören Özkurt, kaçmak için apartmanýn yangýn merdivenine yöneldi. Kaçan kadýnýn peþinden giden saldýrgan, silahýný art arda 5 el ateþleyerek Seher Aslan Özkurt'u öldürdü. Þüpheli, daha sonra sitenin önünde bekleyen otomobile binerek kaçtý. Görgü tanýklarýnýn verdiði bilgiler ve çevredeki güvenlik kamerasý görüntülerinden aracýn plakasýný belirleyen polis, þüphelilerin yakalanmasý için çalýþma baþlattý. Olaya karýþtýðý belirlenen otomobil bir süre sonra Adana'da durdurularak, içindeki Barýþ Þ. ve Cevdet D. gözaltýna alýndý. Olayla ilgili firari olan Seyfetullah S.'nin ise aranmasýna devam ediliyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.