sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SOKAK ORTASINDA 16 YAÞINDAKÝ GENCÝ ÖLDÜREN ZANLIYA AÐIRLAÞTIRILMIÞ MÜEBBET

  •  8 Haziran 2022 Çarþamba 09:09

Mersin’de 16 yaþýndaki Serhat Sayin’i sokak ortasýnda tabanca ile vurarak öldürdüðü iddia edilen sanýða, aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý verildi. Mahkeme heyeti ayrýca sanýða hiçbir indirim uygulamadý.

Mersin 9. Aðýr Ceza Mahkemesinde görülen davanýn karar duruþmasýnda, 'kasten öldürme' suçundan yargýlanan sanýk Þehmus Y., hayatýný kaybeden Serhat Sayin'in ailesi ve taraf avukatlarý hazýr bulundu. Duruþmada konuþan baba Cafer Sayin, çocuðunun canice öldürülmesini kabul etmediklerini belirterek, "Bu adamýn ceza evinden çýkmasý demek baþka annelerin aðlamasý demektir. Bu yüzden en aðýr cezayla cezalandýrýlmasýný istiyoruz" dedi.

Aðabey Yakup Sayin ise sanýðýn sabaha kadar kendilerini tehdit ettiðini savunarak, Þehmus Y.'nin en aðýr cezayý almasýný talep etti.

Anne Sabiha Sayin de çocuðunun kaybetmenin üzüntüsünü yaþadýðýný vurgulayarak, "Benim ciðerim yandý baþkasýnýn ciðeri yanmadý. Önce Allaha sonra mahkemeye güveniyorum. Ýnþallah aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet cezasýna çarptýrýlýr" diye konuþtu.

Sanýk Þehmus Y. ise olaydan önceki geçmiþinin kimseyi ilgilendirmediðinin altýný çizerek, "Yakup bizi kardeþiyle karþý karþýya getirmeyecekti. Olay günü Serhat'ýn elinde býçak vardý. Mütalaaya katýlmýyorum. Bu olay keþke yaþanmasaydý. Piþmaným. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandý.

Taraf avukatlarýný da dinleyen mahkeme heyeti, sanýðýn aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýyla cezalandýrýlmasýný, ayrýca hiçbir indirim uygulanmamasýna karar verdi.

Olay

14 Eylül 2020'de merkez Akdeniz ilçesi Þevket Sümer Mahallesi'nde meydana gelen olayda, elektronik eþya satan bir maðazada çalýþan Þehmus Y. (25), birlikte yaþadýðý dini nikahlý eþine sosyal medya hesabýndan mesaj attýðýný öne sürdüðü Y.S.'yi çaðýrýp darp etti. Aðabeyinin darp edildiðini gören Serhat Sayin, Þehmus Y.'nin iþ yerine giderek, parka gelmesini istedi. Þehmus Y. de dükkan sahibinin ruhsatlý tabancasýný alarak parka gitti. Ýkili parkýn önünde karþýlaþtýðý an Y., yanýnda getirdiði tabancasýyla Serhat Sayin'e ateþ etti. 2 kurþun isabet eden ve aðýr yaralanan Sayin, özel araçla kaldýrýldýðý hastanede yapýlan tüm müdahalelere raðmen hayatýný kaybetti.

Cumhuriyet savcýsýnýn olayla ilgili hazýrladýðý iddianamede, sanýk Þehmus Y.'nin ‘kasten öldürme' suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý ile cezalandýrýlmasý talep edildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.