sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARTÝSTÝK, RÝTMÝK, AEROBÝK CÝMNASTÝK 5. AKDENÝZ GENÇLER ÞAMPÝYONASI BAÞLIYOR

  •  2 Haziran 2022 Perþembe 09:07

Uluslararasý Cimnastik Federasyonu (FIG) takviminde önemli bir yere sahip olan Artistik, Ritmik, Aerobik Cimnastik 5. Akdeniz Gençler Þampiyonasý yarýn baþlýyor. Mersin’in ev sahipliðinde düzenlenecek þampiyonaya 14 ülkeden 89 sporcu katýlacakken, Türkiye’yi 12 sporcu temsil edecek.

Mersin'in ev sahipliðinde düzenlenecek þampiyona öncesi, Olimpik Cimnastik Salonu'nda basýn toplantýsý düzenlendi. Toplantýda konuþan Türkiye Cimnastik Federasyonu Baþkan Vekili Ýsmail Göktekin, yarýn Mersin'de büyük bir organizasyonun baþlayacaðýný söyledi. 14 ülkeden 89 sporcunun katýlýmýyla Artistik, Ritmik, Aerobik Cimnastik 5. Akdeniz Gençler Þampiyonasýný yapacaklarýný belirten Göktekin, "Salonumuzun organizasyonunda, yapýlan hazýrlýklar evresinde Gençlik Spor Ýl Müdürlüðümüze, çalýþanlarýmýza çok teþekkür ediyorum. Her zamanki gibi güzel Mersinimizde hazýrlýklarýmýz tamamlandý. Tesisimiz çok iyi, planlamalar iyi oldu. Burada hem yarýþma organizasyonu yapacaðýz hem^de buraya gelen 14 ülkeye güzel Mersin'imizi tanýtacaðýz. Tabi yarýþmalarda her branþta iddialý olduðumuzu söyleyebilirim. Her branþta finale kalýp, madalya almak için sporcularýmýz performanslarýný gösterecekler" dedi.

Türk cimnastiðinin yükselen bir deðer olduðunu kaydeden Göktekin, "Sporcularýmýzla birlikte yükseliyoruz. Sporcularýmýzla beraber madalyalara uzanýyoruz. Bu yüzden önemli bir süreç. Bunlarýn hepsi 2024 Paris Olimpiyatlarý için bizlere ýþýk tutuyor. Biliyorsunuz Tokyo Olimpiyatlarýnda bronz madalya aldýk ama inþallah Paris'de altýn madalya hedefimize ulaþacaðýz" þeklinde konuþtu.

Ökkeþ Demir: "Mersin spor kenti"

Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir ise Mersin'de güzel bir organizasyona ev sahipliði yapacaklarýný dile getirdi. Mersin'in spor kenti olduðunu vurgulayan Demir, "Bunu hep söylüyoruz. Ýþte bu spor kenti bu tür müsabakalarla þehrimizi spor kenti yapacaðýz. Turizmin yanýnda spor kenti de olmasý tabii 2013 Akdeniz Oyunlarý ile birlikte þehrimizde çok güzel ihtisaslaþmýþ tesislerimiz var. Bu tesislerimizi de pozitif ayrýmcýlýk olarak kullanýp bu tür aktivitelerle hem þehrimizi hem ülkemizi dünya ülkelerine tanýtmak istiyoruz. Burada federasyon ekibimize ve federasyonumuzun nezdinde bütün federasyon çalýþanlarýmýza çok teþekkür ediyoruz. Mersin cimnastikte ülkemize hep uður getiriyor. Geçen Avrupa þampiyonasýna ev sahipliði yaptýk. Burada Avrupa þampiyonluklarý çýkardýk. Ýnþallah burada da Akdeniz þampiyonlarý çýkartýrýz. Salonumuz hakikaten çok güzel bir salon. Artýk salon olmaktan ziyade bir ihtisasa yönelik bir salona dönüþtü. Burada þampiyonlar yetiþtiriyoruz. Birçok þampiyonaya ev sahipliði yapýyoruz. Bu þehrimiz için bir kazanýmdýr. Jimnastik sporun merkezidir. Sporcu olmak isteyen bütün çocuklarýmýzýn mutlaka jimnastik yapmasý gerekiyor. Bu arada Mersinli hemþehrilerimizi de bu Akdeniz Þampiyonasýna davet ediyorum" diye konuþtu.

Milli sporcu Atiye Berra Karademir de ilk milli takým yarýþmasýna çýkacaðýný belirterek, "Ýnþallah madalyalarla ve güzel baþarýlarla bitiririz. Mersin'de gerçekten yarýþmak çok güzel. Kendi ülkemiz olduðu için ayrýca rahat oluyoruz. Diðer yarýþmasý arkadaþlarýmýza da baþarýlar diliyorum" ifadelerini kullandý.

Milli sporcu Ahmet Burak Ekici, kendilerinden önceki büyük sporcularýn Akdeniz þampiyonalarýnda birincilik elde ettiðinin altýný çizerek, "Büyüklerimizin býraktýðý emaneti sürdürüp, þampiyon olmak istiyoruz. Sadece takým olarak deðil bireyselde de madalya almak istiyoruz. Herkese baþarýlar diyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.