sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

GAGAUZ MÝLLÝ TÝYATROSU MERSÝN’DE

  •  1 Haziran 2022 Çarþamba 16:41

Gagauz Milli Tiyatrosu’nun ‘Körlerin Dünyasý’ isimli tiyatro oyunu, Mersinli seyircilerle buluþtu. Mersin Büyükþehir Belediyesinin ev sahipliðinde sahnelenen oyun, farklý konusu ve güçlü oyuncu kadrosu ile izleyenlerin beðenisini kazandý.

Nikolay Kolyada'nýn yazýp, Denis Baburin'in rejisörlüðünü üstlendiði Körlerin Dünyasý isimli drama oyunu Kongre ve Sergi Sarayý'nda sahnelendi. Oyuna, Moldova Gagauz Özerk Cumhuriyeti Tanasoglu Devlet Tiyatrosu Müdürü Mihail Konstantinov, Gagauz Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanlýðý Kültürel Etkinlikler Sorumlusu Natalya Födorova, Mersin Büyükþehir Belediyesi Baþkan Danýþmaný Ýbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger ve çok sayýda sanatsever katýldý.

26 kiþilik güçlü kadrosu ve farklý konusu ile izleyicilerin beðenisini kazanan oyunun kahramaný, içerisinde sadece körlerin olduðu ve efsanelerden duyduðu bir dünyada kendisini buluyor. Yabancýlarýn asla kabul edilmediði körlerin dünyasýný kabul etmek istemeyen oyunun kahramaný, asýl yaþam için tevazu, isyan, evrenin kaosu, aþk, sürgün ya da sessizlik arasýnda tercih yapmak zorunda kalýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.